Een op vier gezinnen heeft moeite om kinderen ’s morgens ontbijt te geven

Kellogg Belgium heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd naar de voedselonzekerheid in Belgische gezinnen. Uit de resultaten blijkt dat bijna een op de vier gezinnen moeite heeft om hun kinderen te voeden, terwijl een op de vijf kinderen niet elke ochtend ontbijt.

Ook leerkrachten zien de impact van honger op de schoolprestaties: 75% van hen merkt op dat kinderen regelmatig met honger op school komen, wat leidt tot vermoeidheid, concentratieproblemen en verdriet. De COVID-19 pandemie heeft de financiële situatie van veel gezinnen verslechterd: 35% meldt dat hun financiën door de pandemie zijn aangetast en nog niet op orde zijn.

Kellogg streeft ernaar gemeenschappen te dienen en steunt bijna 1.000 ontbijtclubs en voedselbanken in Europa om honger te bestrijden.

1 Comment

  1. fruit en groenten worden goedkoper terwijl men voor brood en melk hogere btw tarieven gaat toepassen proficiat aan deze topregering kinderen zitten nu al zonder brood op school en melk waar wij als kinderen met groot gebracht zijn !!! tzijn weer hoog geschoolden !!! t grootste voorbeeld is onze minister alexander terwijl hij op de vergadering zit hij op zijn i phone te spelen goed voorbeeld voor de jeugd !!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.