Familie Versavel opent nieuwe warme bakkerij bij hun nieuwe Carrefour Express in Poperinge

Poperinge - Martin en Marieke Versavel in hun nieuwe winkel in Poperinge.

De familie Versavel uit Ieper opent vandaag een nieuwe Carrefour Express in het hartje van Poperinge. De familie Versavel, sinds 1932 eigenaar van een warme bakkerij in Ieper, opende vorig jaar al een Express in Ieper. Nu breiden ze hun warme bakkerij uit naar een nieuwe Carrefour Express in de stad van hop en bier.

Ze hebben hard gewerkt om de winkel up to date te brengen en de klanten een warm welkom te geven, zoals alleen een warme bakkerij dat kan. Want daar staat Marieke op. “We willen dat elke dag een feest is voor onze klanten”, zegt ze, “waar onze heerlijke verse bakkerswaren worden aangeboden naast een ruim assortiment kwaliteitsproducten van Carrefour.” 

Buurtwinkel

De familie Versavel heeft al een zeer succesvolle Carrefour Express aan de Meenseweg 221-223 in Ieper. Het Carrefour Express-concept staat voor een aangename, moderne en snelle buurtwinkel, waar iedereen zijn dagelijkse, belangrijke en verse boodschappen kan doen. Het feit dat lokale roots, nabijheid bij de consument en de focus op lokale producten ook een onderscheidende factor zijn, overtuigde de familie Versavel ervan dat Carrefour Express de ideale partner is om een lokaal en artisanaal assortiment verder uit te bouwen.

Een vers en uitgebreid assortiment en gemakkelijk winkelen

Deze Express heeft een verkoopoppervlakte van 320 m2, ligt direct in het stadscentrum en beschikt over ruime parkeergelegenheid. De winkel beantwoordt perfect aan de behoeften van de hedendaagse klanten, die steeds vaker hun boodschappen op één plaats doen. In deze Carrefour Express in Poperinge vinden klanten op één plaats alles wat ze nodig hebben om boodschappen te doen en aan hun dagelijkse behoeften te voldoen. Naast een heerlijke warme bakkerij vinden ze er een goed assortiment groenten en fruit, vers geperste vruchtensappen, koffie, een ruime keuze aan Carrefour-producten, een biologische hoek en elke dag een assortiment zorgvuldig geselecteerde plantaardige producten.  

Kant-en-klare maaltijden en gekoelde dranken

Er zijn ook kant-en-klare maaltijden en praktische oplossingen: broodjes, salades, warme broodjes en gebraden kip. 

Er zijn ook ijskoude dranken verkrijgbaar voor mensen die op het laatste moment een feestje geven of een onverwachte gast hebben en een fles willen meenemen. Wijnen en mousserende wijnen zijn gekoeld en gebruiksklaar verkrijgbaar.   

De winkel biedt ook een traditioneel assortiment verse bloemen, evenals kranten en tijdschriften.

Focus op lokale producten

De Carrefour Express in Poperinge biedt ook een breed scala aan lokale producten uit de regio. Klanten vinden er bijvoorbeeld producten zoals de scharreleieren van Rollegem, beter bekend als “Rollies”, de paté en het vlees in potten van de Veurn Ambachtse, het bier van hoge gisting van Nunne uit Popering, de beroemde rillettes van West-Vlaanderen, enz. Ook Wostyn mosterd uit Torhout en een reeks lokale dranken zoals Riba Picon, Picon Amer, Puckolo limonade en een huiscocktail. De griesmeelkoeken van Atelier ’t Bakkertje in Reningelst zijn ook bekend in de regio Poperinge en daarbuiten. Het recept voor deze huisgemaakte koeken is sinds 1964 niet meer veranderd.

Duurzaam en minder afval 

Bij de verbouwing van de winkel werd veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Net als andere Express-winkels wordt er bijvoorbeeld gewerkt met een CO2-koelinstallatie.

Deze Carrefour Express draagt ook zijn steentje bij in de strijd tegen voedselverspilling door samen te werken met Too Good to Go, een initiatief waaraan Carrefour sinds 2018 deelneemt. Dagelijkse overschotten of nog eetbare producten die na sluitingstijd niet verkocht worden, worden via de TooGoodToGo app tegen een gereduceerde prijs te koop aangeboden en krijgen zo een tweede leven. Zo kunnen klanten tegen een gereduceerde prijs genieten van perfect eetbare producten, die anders achteloos zouden worden weggegooid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.