Bakkerij Wauters neemt bakkerij De Rycke over

De bakkerijen in het Waasland verdwijnen één voor één, maar Maxim (34) en zijn zus Gaëtane (31) Wauters investeren in de uitbreiding van Bakkerij Wauters. Naast de bestaande vestigingen hebben ze nu recentelijk bakkerij De Rycke aan de Pontweg in Elversele overgenomen. Hierdoor wordt de productiecapaciteit verdubbeld tot 5.000 broden per dag.

Maxim Wauters, bakker van de vierde generatie, nam Bakkerij Wauters in 2013 over van zijn ouders. Bakkerij Wauters is een bakkerij in Sint-Niklaas, Hamme en Temse die bekend staat om haar uitzonderlijke gebak. Tien jaar later breidt het bedrijf zich snel uit. In januari 2023 wordt de volledige productie met 20 werknemers verplaatst van Temse naar Elversele. Bedrijfsleider Maxim Wauters nam het bedrijf niet alleen over, maar zijn zus Gaëtane nam deel aan de investering. Mama en papa zijn ook achter de schermen te vinden.

Nieuwe productiehal

“Onze bakkerij in Temse produceert al jaren brood en gebak, maar het productieapparaat was verouderd. Met de overname hebben we onze capaciteit verdubbeld en hebben we volop ruimte voor toekomstige groei. Alle medewerkers van Bakkerij De Rycke hebben de mogelijkheid om te verblijven. In totaal zal een team van 25 mensen in Elversele werken. We gaan 365 dagen per jaar brood bakken”, zegt Maxim Wauters.

Met de overname nemen we afscheid van zes generaties bakkers van De Rycke. Maar de bakkerij is in goede handen bij het nieuwe management. Johan De Rycke is blij met de overname door Maxim en Gaëtane: “Mijn zonen willen de bakkerij niet overnemen, maar de familie Wauters is een waardige vervanger. Het is geruststellend dat onze klanten, die leveren aan lokale supermarkten en restaurants, kunnen blijven rekenen op dezelfde kwaliteitsproducten”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.