Gault&Millau maakte voor de negende keer een selectie van de beste chocolatiers. In België en Luxemburg samen vielen 129 chocolatiers in de prijzen. Voor Vlaanderen is de Chocolatier van het Jaar 2025 Centho Chocolates uit Kampenhout, omwille van een ‘verfijnde gelaagdheid aan smaken’. In Wallonië gaat de titel naar Marc Ducobu uit Waterloo, wiens pralines G&M ‘gesofisticeerd werk’ noemt. Brusselse Chocolatier van het Jaar is Frederic Blondeel voor ‘hoogstaande en consistente kwaliteitskenmerken’.
Iryna De Peuter, die opgegroeid is in Oekraïne maar studeerde en trouwde in Antwerpen, werd ‘Discovery of the Year’. Ze werkte als patissier in Antwerpen en later in Australië, waar ze dan een opleiding voor chocolade volgde. Sinds 2018 is ze terug in België. Ze verkoopt nu pralines in haar zaak Palette Chocolate, met een pop-upwinkel in Antwerpen. G&M meent dat haar pralines zich onderscheiden door onder meer ‘een fijne glans, egale afwerking en juiste verhouding tussen vulling en chocolade die voor een evenwichtige smaakbeleving zorgt’. Een mooi compliment!
Bron: Gazet van Antwerpen, Bert Provoost / Gault&Millau
Foto: Gault&Millau
Geef als eerste een reactie