“Gemeentes moeten handelaars waarschuwen bij openbare werken”, stelt Peter Dhaese

Bakker Peter Dhaese uit Maldegem is verontwaardigd. Zonder enige waarschuwing werden werken uitgevoerd en werd de straat van zijn bakkerij afgesloten. Het gevolg laat zich raden: veel producten die in de vuilbak terecht kwamen!

Op maandag 25 mei 2020 is een aannemer in opdracht van De Watergroep begonnen met de werkzaamheden op de hoek van de Noordstraat en de Schouwburgplaats in de gemeente Maldegem in Oost-Vlaanderen. “Net toen ons bedrijf wat beter begon te draaien dankzij de versoepeling van de corona-maatregelen, werd de straat zonder waarschuwing afgesloten”, vertelt bakker Peter Dhaese uit.

“Een week lang was er geen verkeer en nog minder geld in de lade. En dit terwijl onze vaste kosten gewoon doorlopen. Als we van de werekn vooraf op de hoogte waren gesteld, hadden we daar op in kunnen spelen. Nu moesten we veel producten weggooien!”, vertelt de bakker, die onmiddellijk contact opnam met de gemeente. “Het werk verraste ons ook”, zegt schepen Jason Van Landschoot (Open VLD). “De aannemer, die de werkzaamheden in opdracht van De Watergroep uitvoert, had bij de politie een aanvraag ingediend voor het plaatsen van borden en het gebruik van een omleiding. Het werk werd vervolgens goedgekeurd”.

Diversen

“In termen van communicatie kan alles natuurlijk veel beter. Als gemeente zijn we het daarom niet eens met deze aanpak”, zegt Van Landschoot, die erop wijst dat het verkeer vanaf vrijdagmiddag 29 mei weer normaal verloopt”Om een dergelijke situatie in de toekomst te voorkomen, zijn we van plan om dit najaar een digitaal systeem in te voeren dat ons in staat zal stellen om het uitvoeren van openbare werken beter te controleren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.