Geometrische patisserie dankzij 3D-printer

Dinara Kasko, de 30-jarige patissier én architect uit Kharkov (Oekraïne), heeft meer dan 600.000 volgers op Instagram. Dankzij haar inspirerende foto’s en video’s van haar 3d desserts komen daar dagelijks volgers bij. Dit is patisserie next level.

Wat gebeurt er als je afgestudeerd bent als architect, daarna een paar jaar werkt als 3D-tekenaar en vervolgens in het maken van desserts en taarten een nieuwe hobby vindt? Daar komen pareltjes van taarten uit. Zo is ook te zien op de Instagram-feed van Oekraïense patissier Dinara Kasko. Zij heeft maar liefst 600.000 volgers op het sociale medium. Wanneer we haar ernaar vragen, lacht ze verlegen. ‘Dat had ik echt nooit verwacht’, zegt ze bescheiden. ‘Voor mijn gevoel doe ik niets speciaals, ik deel alleen maar foto’s van mijn werk. De laatste tijd schiet het plaatsen van nieuwe foto’s en video’s er wel eens bij in doordat ik zo druk ben, maar dan voel ik me toch weer verplicht naar mijn volgers toe om iets te uploaden. Instagram is mijn platform geworden, waar zoveel mensen mij hebben leren kennen. Daar moet ik iets voor terugdoen.’

Bron: Misset Horeca