Gérard Joël Bellouet is zondag gestorven. Hij was één van de boegbeelden van de Franse bakkerij- en patisseriewereld, Meilleur Ouvrier de France (MOF) én oprichter van de wereldvermaarde school École Bellouet Conseil.
Gérard Joël Bellouet, voormalig vakleerkracht aan de Franse culinaire school Lenôtre, richtte École Bellouet Conseil in 1989 op met collega-MOF Jean-Michel Perruchon. Na achttien jaar, in 2006, nam laastgenoemde de dagelijkse leiding volledig over. Gérard Joël Bellouet vertolkte nadien een rol als ambassadeur voor de school. Puratos kondigde enkele maanden geleden de overname van École Bellouet Conseil aan. Het wil op die manier het erfgoed en de traditie van de Franse bakkerij behouden.
Gérard Joël Bellouet schreef ook verschillende hoog aangeschreven boeken rond suiker en patisserie. Hij was ook een graag gezien jurylid bij internationale vakwedstrijden.
De redactie van Brood & Banket wenst de nabestaanden veel sterkte met dit verlies.



