Geslaagde marketingstunt met De Stoel moet 15-jarig jubileum van bakkerij Neirinck in de verf zetten

Wat een fantastisch initiatief van Machiel Neirinck (38) uit de Dorpsstraat in Machelen-aan-de-Leie. Als marketingstunt kan dit tellen. Het is geweldig om te zien hoe ze het concept van De Stoel (vroeger te zien op VRT) nieuw leven hebben ingeblazen ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de bakkerij.

Met het zomerevenement plaatsen Dana en Machiel van bakkerij Neirinck ”De Stoel’ in een deelgemeenten van (groot)-Zulte. Zo creëren ze een leuke en interactieve manier om de gemeenschap te betrekken bij de viering van hun 15-jarig jubileum. Door foto’s van de locatie te delen op hun Facebookpagina, creëren ze opwinding en nieuwsgierigheid bij de inwoners, die enthousiast op zoek gaan naar de stoel.

Eerste winnaar is café-baas

Het feit dat Kristof Wieme van café Jeruzalem de eerste was in De Stoel en een jaar lang gratis brood won, voegt een extra dosis spanning en competitie toe aan het evenement. Het nodigt mensen uit om mee te doen en een stukje geschiedenis voor de bakkerij te creëren.

Op die manier blazen de eigenaars van bakkerij Neirinck de traditie van De Stoel nieuw leven in, maar dan wel op lokaal vlak. Dit soort initiatieven versterkt de band tussen de gemeente en de brood- en banketbakkerij.

Het is duidelijk dat deze marketingactie een groot succes wordt en vele inwoners zullen uitkijken naar de volgende locatie waar De Stoel zal verschijnen. De bakker zal dit nog viermaal herhalen, telkens op woensdag om halfacht. Vijf weken lang zal de stoel ergens in de regio Zulte verstopt zijn en de eerste die hem vindt, krijgt een jaar lang gratis brood van Brood en Banket Neirinck uit Machelen-aan-de-Leie. Deze spannende actie maakt deel uit van de geschiedenis van de bakkerij met leuke en aansprekende marketingcampagnes, waarbij eerder prijzen werden uitgedeeld zoals een auto, een elektrische scooter, een reis naar Disneyland en kaartjes voor een concert van Oscar en de Wolf.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.