Heel slecht rapport van het FAVV? Dit zijn de straffen die volgen!

Als het FAVV wantoestanden inzake voedingshygiëne vaststelt kunnen zware straffen volgen. Twee bakkers uit de streek van Gent werden veroordeeld!

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) voerde in juli 2017 een inspectie uit van een bakkerij in Gent.De bakker was al een oude man. Ze vouden een dode muis. “De situatie was verontrustend”, zei de procureur. De bakker in kwestie stopte de bakkerij in november 2019. Hij kreeg een boete van 8.000 euro, waarvan 400 euro met uitstel.

Hygiëne

Een collega in Merelbeke werd veroordeeld tot een gevangenisstraf, niet alleen door wat het FAVV in zijn zaak aantrof, maar omdat die inbreuk reeds in het verleden was vastgesteld. De man heeft tal van ernstige inbreuken gepleegd. “Tijdens een inspectie in 2017 vond het FAVV mieren op de werkbank, beschimmelde taarten, enz.”, aldus de aanklager. ” Na een tweede inspectie bleek alles in orde, maar vijf maanden later was de situatie nog erger dan de eerste keer. Toen kwamen zelfs klachten binnen over glas in het brood.

Ook vroeger kreeg die bakker al veroordelingen. Hij kreeg eerder al een verbod om nog zaakvoerder te zijn. Vandaar dat de straf zwaar was: de man werd veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf en een boete van 8.000 euro. “Zijn manier van werken vormt een groot risico voor de volksgezondheid”, zei de rechter tijdens de lezing van het vonnis.

Beeld: Piqsels

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.