HIB label voor bakkerij/ijssalon van Gelooven

Handmade in Belgium voor Patrick van Gelooven.

Patrick van Gelooven ontving het HIB merk van Bart Lodewyckx en Steve Jacobs, directeur van Unizo Hasselt. Bakkerij van Gelooven is gespecialiseerd in de productie van typische Limburgse vlaaien. De Limburgse vlaai en het retro brood zijn uniek omdat je door het traditionele proces de smaak veel beter tot uitdrukking kunt brengen. Naast een bakkerij heeft Patrick ook een ijssalon waar het ijs wordt geproduceerd volgens het oorspronkelijke proces van pasteurisatie en rijping.

Met het HIB – lawil Unizo Limburg verdere ondersteuning bieden aan ondernemers die originele en ambachtelijke producten maken. “Daarom werd het HIB-label opgericht en past deze Hasseltse ondernemer perfect binnen die omschrijving”, legt Bart Lodewyckx, directeur van Unizo Limburg, uit. Met dit label bekroont Unizo Limburg producenten van authentieke en traditionele kwaliteitsproducten.

Consumenten houden van authentieke producten

Vandaag de dag zijn consumenten meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen ze een garantie voor authenticiteit. “We willen een ondersteuning geven aan deze ambachtelijke ondernemers”, zegt Bart Lodewyckx.

Ondernemers met het HIB-label voldoen aan strenge criteria. De ondernemer moet bijvoorbeeld dit beroep uitoefenen in hoofdberoep. Hij kan maximaal twintig medewerkers hebben. Bovendien moet ten minste 50% van de producten “handgemaakt” zijn. Het product heeft ook een bepaalde doelmatigheid en is uniek.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.