Hof ter Semelaer in Affligem is nieuwe bakkerij

Erik Aelbrecht (47) en zijn vrouw Lies Franssens (36) zijn op een keerpunt in hun leven gekomen, waarbij er plots weer ruimte was om Eriks oude passie, nl. bakken op te nemen. Een nieuwe bakkerij werd geopend en dat is – door de grensligging van het Hof Ter Semelaer – goed nieuws voor zowel de inwoners van Essene (Affligem) als Meldert (Aalst).

Erik heeft een bakkersopleiding genoten en als bakker gewerkt. Maar in 2007 hing hij zijn bakkerskiel aan de haak. Hij koos een nieuw beroep en ging als koerier voor DHL werken. Minder zware nachturen en meer sociaal contact. Vandaag is zijn leven sterk veranderd. Hij heeft twee jonge kinderen en zijn vrouw Lies werkt ondertussen aan haar postdoctoraal onderzoek. Op de boerderij is er veel plaats, dus ook voor een bakkerij. Die kans greep Erik met handen aan en vatte recentelijk de werken voor een nieuw atelier en bakkerswinkel aan in het Hof ter Semelaer.

Ambachtelijk

“In de bakkerij breng ik een klein maar uitgebreid assortiment ambachtelijke producten. In eerste instantie wilde Erik alleen op bestelling werken, maar uiteindelijk besliste hij tocj om een kleine winkel naast de bakkerij te openen. “Ik bak zeven verschillende broodsoorten, aangevuld met gebak en andere zoetigheden. Het atelier en de winkel zijn gescheiden door een grote glazen wand, zodat klanten mij soms aan het werk zullen zien.”

beeld uit 2011

De boerderij, het Hof ter Semelaer is een van de oudste boederijen van Affligem. Dit hof staat al op de kaart van Ferraris (dateert van rond 1760): “We wilden altijd al in een boerderij wonen en hier is voldoende plaats voor de bakkerij. Het is een hof met een rijke geschiedenis dat ooit toebehoorde aan de abdij van Affligem,” legt Erik uit.

De centrale ligging aan de Domentstraat 75, pal op de grens tussen Affligem en Aalst, moet klanten uit beide deelgemeentes aantrekken. De opening vond plaats op zaterdag 22 januari 2022. Veel Essenenaars zijn tevreden met de komst van een warme bakker na de sluiting van de bakkerij Nevens.

De nieuwe bakkerij is open zijn op vrijdag-, zaterdag- en zondagochtend. “Voorlopig combineer ik deze activiteit met mijn oude deeltijdse job. ” legt Erik uit.

Adres: Hof ter Semelaer, Domentstraat 75 , 1790 Affligem

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.