Bakkerij Lievens in Aalter zoekt opvolging

Bakkerij Lievens is op zoek naar een overnemer in Aalter. André Lievens en zijn vrouw Solange hopen dat iemand er brood in zal zien. André (81) runt de bakkerij, Solange (78) het restaurant en de pralinewinkel. Die pralinewinkel wil ze nog even blijven uitbaten.

Met een geschiedenis van zo’n 120 jaar is bakkerij Lievens wellicht de bekendste bakkerij van Aalter. André, de bakker, is nu 81 jaar oud en werkt al meer dan 55 jaar in de bakkerij. Pepe Omer en overgrootvader Theofiel gingen hem voor. Feit is dat hij in die 55 jaar heel veel broden heeft gebakken.

Lievens heeft ongeveer 11 mensen in dienst, onder wie vast personeel en studenten. De bakkerij is zes dagen per week open, de woensdag is een vrije dag.

Op zoek naar overnemer?

Hoe zit het met de toekomst van bakkerij Lievens? “We hebben een zoon die een mooie bakkerij heeft in Knokke, dus die gaat niet meer terugkeren naar Aalter. Onze andere zoon is allergisch voor meel, dus die heeft zijn job als bakker moeten opgeven. We zijn op zoek naar iemand die de bakkerij wil runnen en ook iemand voor het restaurant of beiden samen wil huren, want we willen niet verkopen. “Maar ide chocoladewinkel wil ik nog even blijven houden”, legt Solange uit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.