Horen? Zien? Bellen! staat er op de broodzakken in Kapellen en Stabroek

facbook Politiezone Noord dooor EMG = Evolution Media Group

Waarvoor een broodzak nuttig kan zijn? In de provindie Antwerpen heeft de politie een boodschap tot waakzaamheid op niet minder dan 10.000 broodzakken laten drukken. “Met deze donkere dagen in het verschiet willen we de mensen aanmoedigen om ons te informeren over verdachte zaken die ze opmerken.”

De politiezone Noord heeft broodzakken in tien bakkerijen in Kapellen en Stabroek laten bedrukken met de boodschap “Horen? Zien? Bellen!” De lokale politie probeert hiermee preventief op te treden tegen overvallen.

Nu de dagen korter worden, weten de dieven dat ze makkelijker in huizen en voertuigen kunnen binnendringen. De politie voert dan meer controles uit, maar dat alleen is niet voldoende. In de Politiezone Noord heeft de politie (Kapellen-Stabroek) daarom beslist om via sociale media, maar ook via bedrukking van broodzakken een boodschap te versprieden die de mensen tot grotere waakzaamheid moet bewegen. De politie vraagt de burgers om wat ze zien mee te delen aan de politie.

Horen? Zien? Bellen!

De boodschap op de broodzakken inspireert de burgers om zich tot de politie te wenden als ze vermoeden dat ze een overval hebben gezien of iets hebben gehoord… “Verschillende collega’s hebben al een brood gekocht in onze regio en hebben de boodschap gezien. Ze waren meteen enthousiast over de campagne”, meldt de Politiezone Noord. De boodschap Horen? Zien? Bellen! werd ook via de sociale media en de website van de lokale politie verspreid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.