Lokaalmarkt van Brugge vindt nieuw onderkomen in Ter Groene Poorte

De lokale markt, waar mensen uit Brugge elke week verse producten kunnen kopen heeft een nieuwe locatie gevonden. De initiatiefnemers waren al lang op zoek naar een permanente locatie. De hotelschool Ter Groene Poorte heeft hen die nu geboden. “Een meerwaarde voor onze school, maar zeker ook voor de klanten en de mensen in de buurt”, zegt Daan Vanslembrouck, communicatieverantwoordelijke van Ter Groene Poorte

De lokaalmarkt van Brugge bestaat al geruime tijd. De laatste jaren is de versmarkt naar twee locaties verhuisd: eerst naar Sint-Andries en vervolgens naar Sint-Kruis.

Aan de rand van de stad

Sinds november heeft de markt een nieuwe, vaste locatie aan de rand van het centrum, namelijk bij hotelschool Ter Groene Poorte. Op vrijdag 6 november opent de versmarkt daar voor het eerst zijn deuren. Boeren en producenten in de regio bieden elke vrijdag tussen 15.00 en 19.00 uur een breed scala aan verse producten aan. Naast vlees, groenten en zuivelproducten vindt u hier ook brood, fruit en vis.

Lokaal

Elke week wordt de permanente aanvoer aangevuld met lokale producten die op de traditionele manier zijn geproduceerd. Volgens de marktmanager, Cibe Vandewalle, is kwaliteit de belangrijkste troef van de lokaalmarkt. “Ons brood bevat geen meelverbeteraars en is licht verteerbaar. Onze zuivelproducten komen in hun zuiverste vorm uit de natuur. Wij doen geen concessies aan de kwaliteit”. Er is ook een bar en een ruimte waar kinderen onder begeleiding kunnen spelen of handwerk kunnen doen. Door Covid is die nu voorlopig gesloten”, veruidelijkt Cibe Vandewalle.

Indoor

Omdat de markt indoor is, zit je ook bij slecht weer droog en warm. Met het handige betaalsysteem reken je al je inkopen in 1 keer af, cash of met bancontact. En een extra troef is de gratis parking. “En voor wie liever online shopt, is er de webshop. Je kunt wekelijks tot en met donderdag 20 uur boodschappen bestellen. Je hoeft alleen nog op te halen en af te rekenen. We voorzien bovendien een apart afhaalpunt zodat je niet hoeft te wachten. Lekker veilig.”

Mooie samenwerking t


“Met de komst van Lokaalmarkt komt een mooie samenwerking tot stand”, zegt Daan Vanslembrouck, communicatieverantwoordelijke van Ter Groene Poorte. “De kernwaarden van de versmarkt beklemtonen ook waar we als beleid in geloven. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en staat ook bij ons voorop. Wij geven onze leerlingen mee dat een lokale verankering een meerwaarde biedt. Werken met regionale of streekproducten stimuleert de lokale economie en je zet in op een duurzaam beleid. Waarom werken met vis uit een ander continent als onze Noordzee vol zit?”

Lokaalmarkt Brugge vindt elke vrijdag tussen 15 en 19 uur plaats in Ter Groene Poorte (Spoorwegstraat 14). Meer info op www.lokaalmarkt.be.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.