Innovatiesteun van de Vlaamse Overheid voor chocolatier Saverde

Saverde ontvangt 147.000 euroinnovatiesteun van de Vlaamse overheid. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in chocoladedecoraties, verhuist begin 2020 naar het industrieterrein van Ingelmunster.

Steve Verschoore en Ann Deprez zijn in 2003 begonnen met de productie van decoraties voor de chocolade-branche. Vorig jaar heeft Tom DeGres het team versterkt om de expansie van het bedrijf beter te kunnen aansturen. “Het gaat goed in onze branche,” zegt hij. “We doen alles, van velletjes voor prints op pralines tot sterretjes voor de kerststronk en producten met eetbare inkt voor bedrukte chocolade. Onze producten zijn zo specifiek dat we er soms eigen machines moeten voor ontwikkelen.” Saverde heeft klanten over de hele wereld, in alle sectoren: van bakkerijen, banketbakkerijen over groothandelaars, chocolatiers tot grote fabrikanten!

Ingelmunster


“De vraag neemt toe, we blijven ons specialiseren en daarom moesten we wél verhuizen naar een groter gebouw”, vervolgt Tom. “Begin volgend jaar verhuizen naar een industrieel gebouw aan de Deefakkerstraat in Ingelmunster. We bezetten tweederde van de gebouwen. We hebben een hangar van tienduizend vierkante meter, vier keer meer dan in Oostrozebeke. De eerste vierduizend vierkante meter zijn al onder handen genomen. Niet alleen zullen we meer ruimte hebben voor de installatie van onze machines, maar tegen 2023 willen we ons aantal medewerkers verhogen van 14 naar 30. Het betekent ook een uitbreiding van ons aanbod.

Steun

De verhuis en uitbreiding wordt geraamd op € 2,5 miljoen. Via het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemerschap verleent de Vlaamse Regering een inanciële steun van 147.000 euro. “Het duurde vijf maanden om het dossier voor te bereiden, maar we zijn tevreden met de steun die we krijgen”, besluit Tom. “We hopen begin volgend jaar in het nieuwe pand te kunnen produceren. “

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.