Is de Gentsche Woafel de opvolger van het Gentse neuzeke, de mastel en de sneeuwbal?

Gand Gourmand presenteerde op 3 november de Gentsche Woafel, mogelijk een nieuwe Gentse klassieker. Verschillende Gentse bakkers en patissiers droegen bij aan de nieuwe zoetigheid, waaronder Joost Arijs, Dieter Frimout, Jannes Deduytschaever, Mathieu  Dierinck (Kultur), Olly Ceulenaere (Publiek), Tim Nowé (Sir Catering) en Matteo Van Dijl (Bakker Klaas).

De wafel combineert de smaken van traditioneel kramiekbrood (een brioche met krenten en rozijnen), tahini (sesampasta) en zwarte chocolade. Als creatieve bakker heb je de mogelijkheid om te kiezen voor alternatieven op de chocolade-tahini pralinévulling. Nog een pluspunt: dankzij het wafeltje hoef je geen oude kramiek weg te gooien. Zo ga je voedselverspilling tegen.

Wil je aan de slag met deze delicatesse?

Ingrediënten:

  • Kramiek, in dikke sneden gesneden
  • Tahini en pure chocolade, gesmolten (voor de chocolade-tahini pralinévulling)

Bereiding:

  1. Besmeer een dikke snede kramiek royaal met de chocolade-tahini pralinévulling.
  2. Leg een tweede snede kramiek er boven op, alsof je een sandwich maakt.
  3. Verwarm het wafelijzer goed voor en leg de “wafel-sandwich” erin.
  4. Bak totdat de kramiek goudbruin en knapperig is.
  5. Haal de Gentsche Woafel uit het wafelijzer.

En genieten!

Foto’s: alicebrown.agency

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.