Is een patissier eigenaar van zijn signatuurdessert?


L’Express kwam tot de conclusie dat de samenstelling van een taart of ander dessert moeilijk te registeren valt. Collega’s kunnen en mogen die dus nabootsen.

Het is wel mogelijk om de naam van een dessert te beschermen. Dat geldt bijvoorbeeld voor l’Ispahan, een creatie van Pierre Hermé voor Ladurée. Cedric Grolet vindt dat een uitstekende reputatie wel kan helpen: Iedereen associeert hem met zijn kunstige fruitvormige desserts (en omgekeerd). Grolet heeft er ook geen moeite mee om zijn kennis via Instagram te delen. Pierre Hermé vindt gekopieerd worden ook een vorm van erkenning. Zowel Grolet en Hermé zien het ook als een motivator om hun desserts voortdurend te laten evolueren.


https://www.lexpress.fr/styles/saveurs/un-patissier-est-il-proprietaire-de-son-dessert-signature_2038817.html?fbclid=IwAR1nx9tDzx3LuG-yYDLDxSD_vxvuA8qCkk9BvP8nGZVnDx3Jh8wfMkQsfq0