ISM 2021 en ProSweets geannuleerd

Eind november liet de Messe van Keulen, de beursorganisator achter ISM weten dat ProSweets en ISM vanwege de pandemie worden geannuleerd. Oorspronkelijk waren de beurzen in hybride vorm gepland voor de periode van 31 januari tot 3 februari 2021, maar de organisator heeft deze editie moeten annuleren vanwege het toenemende aantal coronagevallen.

“Het spijt ons zeer dat we deze stap moesten nemen. We waren goed gepositioneerd en hadden er alle vertrouwen in dat ISM en ProSweets 2021 ons in staat zouden stellen om de banket- en snoepindustrie nieuw leven in te blazen”, zegt Gerald Böse, CEO van Koelnmesse. “We zullen echter onmiddellijk beginnen met de voorbereidingen voor ISM en ProSweets Cologne 2022.

Huidige situatie


“Beurzen zoals ISM en ProSweets zijn afhankelijk van een groot aantal nationale en internationale partners”, zegt Oliver Frese, CEO van Koelnmesse. Hij legt uit dat steeds meer exposanten zich terugtrekken van beurzen als gevolg van de huidige moeilijke situatie inzake Covid-19.

Exposanten


Verschillende sponsors steunen de beslissing. “We betreuren het ten zeerste dat beide beurzen nu niet kunnen plaatsvinden vanwege de coronapandemie. Wij zijn echter van mening dat het onder de huidige omstandigheden de juiste beslissing is”, aldus Carsten Bernoth, directeur van de vereniging van de Duitse zoetwarenindustrie.

“We betreuren het ten zeerste dat ProSweets Cologne niet in 2021 wordt gehouden. De uitwisseling van informatie en technische ideeën zijn essentieel om bedrijven te helpen veilig voedsel te produceren, vooral in deze moeilijke tijden”, voegt Simone Schiller, directeur van de Duitse landbouwvereniging, er nog aan toe.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.