Patisserie Nancy in Oostende sluit definitief

Op zaterdag 5 december sloot Patisserie Nancy aan de Torhoutsesteenweg in Oostende voorgoed de deuren. De beroemde bakkerij gaat na 32 jaar dicht.

Patisserie Nancy wordt al 32 jaar gerund door Nancy Harteel (53) en Juergen Demolder (54). “Toen we in 1988 op zoek waren naar een plaats om onze bakkerij te openen, kwamen we in Oostende terecht. We wilden altijd al iets beginnen in de stad en vonden een bakkerij aan de Torhoutsesteenweg”.

“Het was toen winkel die niet echt goede oogde”, vertalt Jürgen. “Toen hebben we alles veranderd. En nu, 32 jaar later, moet alles eigenlijk opnieuw gerenoveerd worden. Maar we stoppen en zullen dat niet meer doen. Op basis van enkele werken die aan de Rogierlaan achter ons gebouw weren uitgevoerd en met de wetenschap dat ook de Torhoutstesteenweg in 2020 zou worden heraangelegd, beslisten we vorig jaar al om definitief te stoppen met de zaak. De werken vinden evenwel neit plaats, maar onze beslissing bleef: na 32 jaar willen we definitief stoppen. Opvolging is er niet, dus gaat de zaak definitief dicht!

“Vroeger hadden we nog personeel, nu werken we al een tijdje alleen. Het werk is evenwel erg zwaar geworden, vooral voor mijn man”, vertelt Nancy.

Terugblik

“De laatste twee jaar hebben we ons geconcentreerd op de traditioneel gebak. Je ziet dat er nog steeds meer vraag is naar traditionele taarten. Zelfs de allerkleinsten houden van een heerlijke appeltaart of een frangipane.

Eerst willen ze een jaar lekker niks doen. Na 14_15 uur werken per dag zijn we daar wel aan toe. Later gaan we veel fietsen, reizen, wandelen….. Kortom volop genieten van het leven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.