Jong koppel dat aan Italiaanse ‘ijsjesuniversiteit’ studeerde opent N’ice Place

De jonge ondernemers Elise De Zitter en Ignace Courcelles openden een gloednieuwe ijssalon N’ice Place. in Woortegem-Petegem. Dat is niet verwonderlijk, want beide mensen houden van ijs. Elise en Ignace kregen voor hun ijsbereidingen meteen het authenticiteitslabel Handmade in Belgium (HIB) van Unizo.

In het gebouw aan de Ommegangstraat, waar ooit Elise’s grootmoeder woonde, runnen Ignace en Elise N’ice Place. Het was vanaf het begin duidelijk dat ze samen een eigen bedrijf zouden starten. Hun ouders voedden hen op als ondernemers. Elise’s vader had een bloeiende chocoladefabriek in Gent, Ignaces’ ouders hebben een banketbakkerij in het centrum van Kortrijk.

Geschoold aan de ijs-universiteit

Elise volgde haar passie voor eten en ging naar Spermalie in Brugge, Ignace volgde een jaar van specialisatie in patisserie en chocolade. “Het oorspronkelijke plan was dat ik na mijn studie voor mijn ouders zou werken, maar een bloemenallergie maakte dit onmogelijk”, vertelt hij

En dus belanden we bij ijs. In juni en november 2018 gingen we samen naar de Carpigiani Gelato Universiteit. Na een intensieve training zijn we ervan overtuigd dat we de samenwerking willen voortzetten”, zegt Elise.

. “Er zijn niet veel winkels in Petegem, dus het is goed om hier iets te beginnen. We hielden niet van koffie, dus ijs ileek ons dan weer ideaal.” Ijsliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan N’ice Place om ijshoorntjes te kopen, maar er is ook een ruime keuze aan ijstaarten sorbets, frisco’s en diepvriesdesserts. “Klanten kunnen het ijs ook ter plaatse benutten”, nodigt Elise uit. De winkel is elke middag geopend van 14.00 tot 19.00 uur, behalve op dinsdag.

Elise en Ignace ontvingen onmiddellijk het Handmade in Belgium (HIB) label van authenticiteit van Unizo. Het HIB-label toont aan dat de producten van N’ice Place ambachtelijk en met liefde gemaakt zijn.

Lees meer

Meer info op www.niceplace.be. 

bron: hln

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.