Kies je korte-keten-kop

Van 4 tot 12 mei is het Week van de Korte Keten. Enkele honderden producenten en organisaties in Vlaanderen organiseren activiteiten om de korte keten en haar talrijke vormen meer bekend te maken. In Antwerpen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan we ook op zoek naar de ambassadeur van de korte keten ofwel de ‘korte-keten-kop’. Iedereen kan tussen 5 april en 24 april stemmen op zijn favoriet op www.weekvandekorteketen.be/korte-keten-kop.

Rechtstreeks kopen bij de boer verkleint de voedselkilometers, levert vers, betaalbaar en kwaliteitsvol voedsel op en steunt de lokale economie. Kopen in de korte keten is kopen in vertrouwen en met belangstelling voor het verhaal van de producent, het verhaal achter de producten.

Van 4 tot 12 mei vestigen de Vlaamse provincies, samen met VLAM, de Vlaamse overheid en Steunpunt Korte Keten de aandacht op de troeven van de korte keten met de tweede editie van ‘de Week van de Korte Keten’. Daarbij gaan de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant op zoek naar hun ambassadeur voor de korte keten, ook wel ‘korte-keten-kop’ genoemd.

Per provincie doen 5 landbouwers een gooi naar deze titel. Het publiek en de klanten bepalen wie wint. Ook jij kan je stem uitbrengen op jouw favoriet tussen 5 april en 24 april op www.weekvandekorteketen.be/korte-keten-kop. De winnaar van elke provincie wordt bekendgemaakt voor de start van de Week van de Korte Keten.

Nu al benieuwd naar wat er te gebeuren staat tijdens de Week van de Korte Keten ? Zoek naar activiteiten in je buurt op www.weekvandekorteketen.be. De activiteiten vinden plaats verspreid over Vlaanderen en passen binnen één van de zes thema’s: Proeverij, Blik achter de schermen, Opendeurdag, Boeren- of streekmarkt, Eten op een unieke locatie en Fiets- of wandelroute.