Kookboek vol natuurlijke patisserie

De  Frans-Australische Jennifer Hart-Smith schreef vanuit haar achtergrond, de natuurgeneeskunde, een patisserieboek met een hoofdrol voor ‘levende’ ingrediënten, zoals zuurdesem en probiotica, minder geraffineerde suikers (door het gebruik van dadels en ruwe rietsuiker), producten uit het wild en zoveel mogelijk onbewerkte grondstoffen (o.a. volkorenmeel).

Het boek bestaat uit vijf hoofdstukken: gezonde tussendoortjes, zondagse taarten, gezonde & lekkere desserts voor elke dag, feestelijk gebak & desserts en Franse patisserie revisited.

Het telt ook twaalf aparte informatieve stukken over bijvoorbeeld eetbare bloemen, vetstoffen, meelsoorten en zoetmiddelen. Een aantal van de recepten die aan bod komen: brioches met zuurdesem, carrotcake met teff en noten, chiffoncake met pompoen, nougatijs met gebrande walnoten, semifreddo met bramen en munt en glutenvrije soesjes.

De auteur heeft met Puur Patisserie vooral de hobbybakker voor ogen. Toch zullen de creatieve, natuurlijke ingrediëntenkeuze en kleurrijke creaties ook veel professionele vaklui aanspreken.


Puur Patisserie is uitgegeven door Citrus en onder meer verkrijgbaar via Bol.com.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.