Chocolaterie Van Hecke verlaat Koestraat in Gent en slaat nieuwe weg in

Chocolaterie Van Hecke ontstond in 1937 in de Koestraat te Gent.
Reeds 4 generaties vervaardigt de familie artisanale en kwaliteitsvolle chocoladecreaties. Stephen zorgde, als 4de generatie, reeds voor de nodige vernieuwingen op vlak van pralines. Maar vanaf september 2020 slaat hij metChocolates Van Hecke een nieuwe weg in. Geen fysieke winkel meer, maar uitsluitend online verkoop, via een afhaalpunt of levering aan huis.

Stephen studeerde handelwetenschappen, maar leerde het ambacht van zijn vader Florent Van Hecke. Hij begon al snel te experimenteren met smaken, texturen en combinaties. “Zonder het respect voor de traditie op te geven, heb ik het aanbod uitgebreid. In 2017 ontwikkelde ik de lolly praline Green Blossom: groen omdat er dille, munt, limoen en witte chocolade in zitten, bloem omdat het ook de drank Gentse RoomeR Elderberry als ingrediënt bevat”. Met die chocoladelolly’s heeft Stephen zich een plaats verworven onder de beste chocolatiers. “Ik had het genoegen mijn creatie te presenteren op Tomorrowland. De pralines op een stokje waren erg populair bij het jonge publiek”, zegt Stephen.

Klassiekers

De klassiekers waarvoor de zaak gekend is zijn zeker de geglazuurde truffels, witte Manon-pralines met koffie- en notenroom en de klassieke boterroompralines. “Al die producten zijn online verkrijgbaar”, vertelt Stephan. “De winkel mag dan wel fysiek verdwijnen uit de Koestraat, maar onze trouwe klanten kunnen het assortiment nog steeds via de online shop bestellen. In en rond Gent leveren we zelf aan huis af, voor langere afstanden gebruiken we Bpost. Tijdens de afgelopen coronacrisis merkten we dat de online shop een boost kreeg en dat onze dagverse producten in perfecte staat werden afgeleverd en dat van Parijs tot Amsterdam. “

Evenementen

“In Lemberge waar mijn ouders wonen, zullen we events organiseren. Naast workshops zullen we er ook lunches organiseren, met als toetje natuurlijk altijd chocolade en snoep”. Maar er komen ook evenementen op verplaatsing!”

www.chocolatesvanhecke.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.