Platforms ondersteunen chocolatiers en horeca

Platforms ter ondersteuning van de Belgische sectoren. U kunt nu al vouchers kopen voor een drankje of een maaltijd in uw favoriete restaurant, zodra we kunnenā€¦

Er zijn verschillende ondersteunende initiatieven gelanceerd om zelfstandigen te helpen. Naar een restaurant gaan, een drankje drinken op het terras, is op dit moment onmogelijk. Maar er is een manier om de nazorg al voor te bereiden. Zo is het online platform Horecacomeback.be een nieuw initiatief om het moreel van horecaondernemers te stimuleren. Dit initiatief is het resultaat van een samenwerking die de grenzen van de concurrentie overstijgt en die de Belgische Brouwers, verschillende frisdrankgiganten en andere solide bedrijven samenbrengt.

Op 3 april ging www.horecacomeback.be online en kon iedereen vouchers (van 10 tot 200 euro) kopen bij de aangesloten cateringbedrijven. Deze aangekochte waardebon kan dan op een later tijdstip worden gebruikt.

Not without my chocolate

Om de lokale chocolatiers te ondersteunen, werd het platform “#Not without my choclate” gecreĆ«erd door Callebaut en maakt het mogelijk dat deze ambachtslieden worden gerefereerd en gevonden door de lokale bevolking die een beetje hulp wil bieden aan de lokale ambachtslieden die vaak worden vergeten in deze gecompliceerde tijden.

Het principe is heel eenvoudig: alle chocolatiers van het land kunnen zich aansluiten bij het nieuwe platform. Het is geheel gratis. U hoeft alleen maar een account en een profiel aan te maken. Handelaren kunnen ook aangeven welke diensten zij aanbieden (thuisbezorging, online bestellen en/of afhalen in de winkel). Dankzij een uitgebreide zoekfunctie kunnen klanten gemakkelijk de chocolade- en banketbakker in hun buurt vinden. Ze kunnen filteren op woonplaats, naam, type winkel en leveringswijze. Zodra ze hun chocolatier hebben gevonden, kunnen ze hun bestelling voor Belgische chocolade plaatsen door contact op te nemen met de chocolatier via zijn of haar eigen verkoopkanalen. Het is belangrijk om hier te specificeren dat deze dienst openstaat voor iedereen, niet alleen voor de klanten van Callebaut. Op donderdagavond waren er al 73 Belgische chocolatiers ingeschreven op het platform.