Bakkerij Ignace in de Westlaan in Roeselare opnieuw open

De beroemde bakkerij Ignace aan e Westlaan in Roeselare is sedert woensdag 15 april opnieuw open. Eind vorig jaar gingen de vijf bakkerijen failliet, anderhalf jaar nadat Ignace Dessauvage zijn bedrijf met vijf bakkerijen aan een bakker in Lommel had overgelaten. “ik hoop spoedig de tweede bakkerij langs de Beversesteenweg opnieuw leven in te blazen. De heropstart is voor ons de manier om op zoek te gaan naar een nieuwe overnemerÔÇŁ, aldus Ignace.

Ignace Dessauvage opende zijn eerste bakkerij in de jaren tachtig. De bakkerij van Ignace is in de loop der jaren uitgegroeid tot een bekend merk in Roeselare. Ignace had in totaal vijf winkels verspreid over de hele stad: langs de Westlaan, de Beversesteenweg, op de hoek van het Stationsplein en de Sint-Amandsstraat, in de Wallenstraat en de Brugsesteenweg. In 2018 nam Boubkar El-Khalfi, afkomstig uit Lommel de winkels over toen Ignace met pensioen ging.

Failliet

Het succes van de bakkerijen ging snel achteruit en de keten is vorig jaar failliet gegaan. De vijf vestigingen werden gesloten en ongeveer 30 werknemers verloren hun job. Het was een zware klap voor Ignace. “De mislukking was erg moeilijk voor mij”, vertelt de bakker. “Ik kon het er niet bij laten. We hebben veel opties overwogen, maar uiteindelijk hebben we besloten om opnieuw van nul te starten.” In de veiling die volgde op het faillissement, kocht hij het grootste deel van het bedrijf opnieuw over. “Niet evident, maar ik krijg de volle steun van mijn vrouw en mijn dochter. Het wordt opnieuw een ander leven, … Niet langer met pensien zijn. Maar ik hou van bakken, en eht vak zit in mijn vingers, dus ik zal het snel weer gewoon zijn!

Een nieuwe opvolger

Sedert woensdag 15 april is de winkel aan de Westlaan terug open. Het assortiment is aangepast. “We beginnen met veel minder werknemers dan voorheen. De bakkerij wordt weer het familiebedrijf van weleer”. De bakkerijen moeten opnieuw weer goed gaan draaien. Deze keer wil hij een overnemer uit de streek zoeken. “Ik heb liever iemand uit de regio met een passie voor het werk,” zegt ignace. “Liefst zou ik nu een jonge persoon opleiden, die mijn zaak in de toekomst wil overnemen. Iemand die zich met hart en ziel wil inzetten voor de bakkerij en die dan hopelijk op termijn de bakkerij ook wil verder zetten.”

Corona

Bakkerij Ignace is vandaag beperkt tot de winkel aan de Westlaan. ÔÇťWe willen ook de winkel langs de Beversesteenweg heropenen, maar die zaak wordt eerst heropgefrist. Door de coronacrisis kunnen we de datum voor heropening nog niet vastleggen. “Het is niet de ideale situatie om een nieuwe winkel te openen, maar de eerste stap is nu al gezet”.

1 Comment

  1. Super dat de bakkerij terug open is want wij misten jullie enorm en liepen verloren. Bij deze wil ik u nog eens herinneren aan mijn sollicitatie van ├źn week of twee geleden. Heb toen mijn cv komen afgeven.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.