Leerkracht van Ter Groene Poorte maakt unieke chocoladen kunstwerken voor Train World

Sedert 20 oktober kunt u in het spoorwegmuseum Train World terecht voor de unieke tentoonstelling Choco Loco. U ontdekt er niet alleen de wereld van de treinen, maar ziet er in deze bijzondere Choco Loco Expo hoe onze Belgische chocolatiers de wereld van de treinen in chocolade uitbeelden. Train World is het Belgisch Spoorwegmuseum van de NMBS, gevestigd in het station van Schaarbeek.

“Het Train World Museum vroeg de voedingsschool Ter Groene Poorte om 23 chocoladen sculpturen te maken, gerelateerd aan treinen in de breedste zin van het woord”, vertelt Peter Teerlinck, praktijkleerkracht aan Ter Groene Poorte in Brugge. “Acht maanden geleden ben ik dan samen met mijn collega Bart Steegmans begonnen met het ontwerpen van de 23 werken. François Schuiten, stripverhaalauteur en scenograaf van Train World, tekende de sculpturen. Wij realiseerden ze in chocolade en hebben daarvoor meer dan 1.000 pond chocolade verwerkt.”

De tentoonstelling is nog tot 21 feb. 2021 te zien!

Peter Teerlinck maakte zelf 18 van de 23 beelden. “Bloed, zweet en tranen, maar ik ben erg trots op het resultaat. Ik denk dat we de vraag perfect hebben vertaald in unieke chocoladen kunstwerken. Het assortiment bestaat niet alleen uit treinen, maar uit alles wat echt bij het spoor hoort.”

Foto: Bart Steegmans en Peter Teerlinck werkten samen aan de tentoonstelling Choco Loco voor het spoorwergmusem in Schaarbeek-Brussel.

De Choco Loco Expo is nog tot eind februari 2021 in het station van Schaarbeek te bezichtigen. Meer hierover

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.