Leerlingen VTI Spijker winnen Gelato Junior 2019

Lotte en Siem, twee leerlingen van VTI Spijker, pakten goud binnen tijdens ‘Gelato Junior 2019’ op de horecabeurs in Gent. Zij wonnen met hun eigen ijscreatie van stoofperen, rode wijn, kruiden en gebrande pecannoten.

Lotte Van Ginneken en Siem Roza van het zevende jaar Banketbakkerij & Chocoladebewerking van VTI Spijker hebben goud behaald op de Gelato Junior 2019 op de horecabeurs in Gent. Hun creatie van ijs met stoofperen, rode wijn, kruiden en gebrande pecannoten werd door de jury op de horecabeurs in Gent als beste beoordeeld.

Het ging om een wedstrijd van ijsmachineproducent Carpigiani Ambachtelijk Benelux. Er waren een twintigtal deelnemers van verschillende scholen in Vlaanderen. De opdracht was zes liter basismix (gepasteuriseerd) ter voorbereiding klaarmaken, één eigen smaak in competitie bereiden, decoratie en garnering ter plaatse uitvoeren en dat alles binnen de 30 en 45 minuten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.