Leonidas gaat door op zijn elan en behaalt uitstekende resultaten

Na een recordjaar in 2018 gaat Leonidas voort op dit elan met uitstekende resultaten in het afgelopen jaar (juli 2018-juni 2019). De netto omzet en EBITDA van de Belgische chocolatier zijn respectievelijk met 4 % en 6 % gegroeid, ondanks de hittegolf in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk, de gele hesjes in Frankrijk die de verkoop hebben verstoord tijdens de eindejaarsfeesten en de reorganisatie van de verkoopstructuur in Frankrijk.

Philippe de Selliers, CEO van Leonidas sinds maart 2017, vertelt:
“We kunnen luid en duidelijk zeggen: de zaken gaan heel goed voor Leonidas! In twee jaar tijd hebben we een netto omzetgroei van meer dan 13 % gerealiseerd en is onze EBITDA met 75 % gestegen. In 2019 hebben we het record van 2018 verpulverd terwijl we grote investeringen hebben gedaan in productlanceringen, innovaties, marketing en media. Ons doel? Al onze consumenten en partners momenten van geluk aanbieden en garanderen dat onze resultaten gestaag blijven groeien.

De hierboven vermelde externe factoren hebben een impact gehad op de resultaten van het eerste semester. Maar ondanks al deze moeilijkheden hebben we toch een spectaculaire groei van 11 % gerealiseerd over de laatste zes maanden van het jaar.”

Investeringen

De afgelopen twee jaar hebben we enorm veel geïnvesteerd en vandaag zien we daar de resultaten van.
• We hebben aanzienlijk geïnvesteerd in marketing, mediacampagnes (met spots die de versheid en kwaliteit van onze pralines benadrukken) en samplings, zowel in België als in Frankrijk.
• We zijn zeer dynamisch op het vlak van innovatie, vooral met een gloednieuw assortiment pralines dat net gelanceerd is: Sélection. Dit gamma vertegenwoordigt een nieuwe vorm van superieure kunst die de traditie van Leonidas combineert met innovatie, in geraffineerde pralines die we als gastronomisch kunnen omschrijven.
• In 2017 hebben het directiecomité en het marketingteam enkele nieuwe leden verwelkomd. Allemaal getalenteerde mensen die bijgedragen hebben aan het succes van de afgelopen twee jaar.
We zijn erin geslaagd om onze activiteiten aanzienlijk uit te breiden in andere Europese landen, zoals Duitsland en Roemenië, maar ook in de Verenigde Staten en Canada.
Ook de vooruitzichten voor 2020 stemmen ons goedgezind:
• In België doet het netwerk het bijzonder goed en zullen we sterk blijven investeren in marketing en communicatie.
• Frankrijk, dat een enorm groeipotentieel heeft, blijft een prioritaire markt waar we ons het komende jaar op zullen richten.
• We willen gestaag blijven groeien in de Verenigde Staten, Canada en Duitsland.
• De Oost-Europese landen bieden een enorm potentieel voor Leonidas. Daar willen we dan ook ons groot succes in Roemenië evenaren.
• Ook Travel Retail blijft een prioritaire sector waarin we blijven investeren.

Over Leonidas Sinds 1913 heeft Leonidas één missie: echte momenten van geluk creëren door iedereen te laten genieten van heerlijke chocolade. Met meer dan 1300 verkooppunten in 40 landen heeft Leonidas in de loop der jaren een reputatie opgebouwd als het favoriete pralinemerk van de Belgen. De onderneming brengt voortdurend nieuwe smaken en seizoenproducten op de markt, naast een ruim assortiment van klassieke pralines, truffels en napolitains. Leonidas werkt uitsluitend met Belgische chocolade met 100 % pure cacaoboter zonder palmolie en met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Meer informatie op www.leonidas.com. Leonidas, een doosje vol geluk. Sinds 1913 heeft Leonidas één missie: echte momenten van geluk creëren door iedereen te laten genieten van heerlijke chocolade. Met meer dan 1300 verkooppunten in 40 landen heeft Leonidas in de loop der jaren een reputatie opgebouwd als het favoriete pralinemerk van de Belgen. De onderneming brengt voortdurend nieuwe smaken en seizoenproducten op de markt, naast een ruim assortiment van klassieke pralines, truffels en napolitains. Leonidas werkt uitsluitend met Belgische chocolade met 100 % pure cacaoboter zonder palmolie en met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Meer informatie op www.leonidas.com. Leonidas, een doosje vol geluk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.