De zomer van 2020 krijgt extra kleur en smaak door de start van een gloednieuw ijsjesmerk onder de veelbelovende naam “ICECONIC”. Een ijsjesmerk dat bovendien de signatuur draagt van sterrenchef Gert De Mangeleer. De eerste locatie wordt ’t Zand in Brugge waar ICECONIC als een pop-upstore deze zomer neerstrijkt. Met een mix van botanical magic lab, een waanzinnig interieur en vooral vijf fantastische ijs-creaties wordt dit een topper die groot en klein zal bekoren. De pop-upstore is elke dag open vanaf 13u en dit tot 30 augustus.

ICECONIC is niet zomaar een ijsjesmerk. Het is Gert De Mangeleer zijn persoonlijke kijk op de ultieme ijsbeleving. De puurheid van smaak en hoge kwaliteit van grondstoffen staat centraal dit in combinatie met een zijdezachte en lichte textuur van vers gedraaid ijs. Kortom een feestje voor de smaakpapillen. In samenwerking met FrieslandCampina, gekend van de kwalitatieve zuivelproducten en tevens ook een sterke partner voor de professionele eindgebruiker met het merk Debic is Gert gevraagd om na te denken over verrassende smaakcombinaties en dus trok hij zich terug in zijn foodlab om dit nieuwe verhaal te creëren met als resultaat vijf ijsjes op basis van smaak en beleving. Roomijs in drie basissmaken vanille, yoghurt en passievrucht. Deze worden daarna rijkelijk gedresseerd met toppings, sauzen en ingrediënten van eigen creatie. “Kersenbomen besprenkeld met bruisolie fonkelend in de nacht, bonken goudkleurige materie, nectar van nachtvlinders… magische ingrediënten zoals u al kan vermoeden.”


Shhhh. Can you keep a secret? I’ve discovered something amazing.
Across the pond. I saw lights and couldn’t resist going to explore.
As I got closer, it hit me. The sounds. The sights. The incredible aromas.
He’s setting up a laboratory of flavors and strange experiences. It’s like a wonderland.
“It’s… uhm… Iceconic…,” he whispered. Should we check it out?

Iconish

De 5 ijsjes waarmee we van start gaan klinken bijzonder verleidelijk met heerlijke namen als Strawberry Fields, Sticky Peanuts, Funky Chocolate, Magic Maracuja en Poppin’ Cherry. Gedurende de pop-up periode kunnen bezoekers kennismaken met deze nu al heroische ijsjes.

Magisch

De allereerste ICECONIC store nestelt zich als pop-up in Brugge op het prachtig vernieuwde Zand en dit op wandelafstand van de markt en het station. Het interieur van Iceconic is een mix van botanical magic lab en dompelt de bezoeker onder in een magisch emporium van kleur, geur, geluid en “chef created magic ice cream”. Botanical staat voor een lush gevoel aan groene weelde doorheen het hele interieur, de magic komt tot uiting in verrassende elementen van licht, geluid en speciale effectjes, lab tenslotte duikt op in bijzondere ingrediënten en smaken bij de ijsjes.Praktisch
> ICECONIC Pop-upstore start op 22 juli en loopt nog tot en met zondag 30 augustus.
> Locatie : ’T Zand 21 – 8000 Brugge
> Alle dagen open vanaf 13u
www.iceconic.be
magic@iceconic.be