Interieur Bakkerij Himschoot Gent vernieuwd

De oudste bakkerij van Gent, Himschoot aan de Groentemarkt, heropent op vrijdag 17 juli na een uitgebreide renovatie. De winkel was al geruime tijd aan een uitgebreide renovatie toe. Het interieur van Himschoot ligt in de lijn die al in de winkel aan de Elisabethlaan was uitgezet. Daarin zie je modernisme maar ook het belang voor het authentieke.

Himschoot aan de Groentemarkt was echt dringend aan vernieuwing toe. Het plafond was op sommige plaatsen kapot. De schappen en broodkasten werden gerenoveerd en de indeling van de winkel wijzigde. “Naast onze typische broden kunnen we nu ook onze taarten een volwaardige plaats in de winkel geven”, zegt eigenaar Ward Verheyen. “We hebben ruimte gemaakt voor een nieuwe koeltoonbank maar aan het oppervlak van de winkel is niet geraakt. Het is en blijft de kleinste bakkerij van Gent, waar de broden naast elkaar achter het raam worden gelegd.


Het oude en het nieuwe

De nieuwe winkel is een samenspel van oud en nieuw. “We hebben de stijl van de Elisabethlaan winkel overgenomen. De klanten waren erg enthousiast over dat ontwerp, dus besloten we die lijn voort te zetten in de winkel van de Groentemarkt. We hebben echter veel authentieke elementen bewaard, zoals de deur die van de winkel naar de kelder leidt en de katrol die we tijdens de renovatie hebben gevonden. Vroeger werd die gebruikt om zakken meel van 80 kg te laten zakken.