Niet-alcoholische dranken en veggie-producten winnen wedstrijd Gouden Tavola

De wedstrijd Gouden Tavola bekroont tweejaarlijks de meest opmerkelijke culinaire vernieuwingen. De wedstrijd wordt georganiseerd naar aanleiding van Tavola, de vakbeurs voor fijne en verse voeding, die sinds 1982 om de 2 jaar foodprofessionals uit retail, groothandel, speciaalzaken en cateringorganisaties uit meer dan 30 landen verzamelt. De winnaars 2020 zijn Wasabi Vodka van The Wasabi Company, Groentepaté  van De Beauvoorder, Be Cuisine Vegan Chocomousse van Nanuk en Sea Arch non-alcoholische gin van Bleuzé Interfood.

Voeding komt via verschillende kanalen op ons bord terecht. Va,daar vier verschillende Gouden Tavola’s.

Vier Gouden Tavola’s

  • Gouden Tavola Delicatessen: voeding die via delicatessenzaak verspreid wordt
  • Gouden Tavola Retail: in zelfbediening verdeeld in de supermarkt
  • Gouden Tavola Foodservice: kant-en-klaar verkocht of verder bewerkt in het foodservice kanaal
  • (Gouden Tavola Traiteur: in traditionele bediening aangeboden, bijvoorbeeld bij de slager, traiteur of aan de koeltoonbank in de supermarkt

Gouden Tavola 2020 Delicatessen

Winnaar Gouden Tavola Delicatessen 2020:
Sea Arch non-alcoholische gin – BLEUZÉ INTERFOOD

Sea Arch is een alcoholvrij alternatief voor Gin. De botanicals zorgen voor al het lekkere van een goede gin maar dan zonder de alcohol.
Zowel de smaakeigenschappen als uitstraling van dit product zijn uniek en
bieden een echt alcoholvrij alternatief voor gin liefhebbers. Sea Arch volgt
duidelijk de trend naar laag tot niet alcohol verbruik. Bij de productie worden alle 11 botanicals apart en op verschillende wijzen gedistilleerd om voor elke botanical telkens de optimale extractie methode te gebruiken en zo de meest delicate smaken en componenten op te vangen. Sommige worden gestoomd, andere geïnfuseerd en nog anderen worden in een koperen pot gedistilleerd. Er wordt neutrale graan alcohol gebruikt die nadien wordt opgevangen en hergebruikt zodat er minimale verspilling is.

Meer info: Bleuzé interfood NV – Kontich – stand 178
Tel +32 (0)34 50 93 11 – www.bleuze.be – sales@bleuze.be

Gouden Tavola Retail

Winnaar Gouden Tavola Retail 2020:
Wasabi Vodka – THE WASABI COMPANY

Wasabi Vodka is een gedistilleerde Britse graanalcohol met verse Engelse
wasabi. Het heeft de vurigheid van verse wasabi met toetsen van mosterd en
radijs en tonen van steranijs en peper.
Meer info: The Wasabi Company – Dorchester (UK) – stand 419
Tel +44 (0)1929 463824 – www.thewasabicompany.co.uk –
contact@thewasabicompany.co.uk

Gouden Tavola 2020 Foodservice

Een echte Belgische chocolademousse zonder lactose, gluten,
cholesterol,…, geen allergenen behalve soya.
Een ware innovatie in het produceren op industriële schaal van vegan
mousses, in het bijzonder van chocolademousse.


Meer info: NANUK NV – Moeskroen – stand 487B
Tel +32(0) 56 48 18 00 – www.nanuk.be – order@nanuk.be

Gouden Tavola 2020 Traiteur

Een gamma van plantaardige groentepatés made by “De Beauvoorder”. Grof van structuur, met pit maar toch voldoende smeuïg om te smeren. Trouw aan de traditie van vakmanschap, bereid met verse ingrediënten en volgens ambachtelijke methodes. Geen tapenade, geen dip, geen sneetje maar een paté, voldoende smeuïg om vlot te smeren en toch een beetje grof van structuur met pit. Gericht op de flexitariër op zoek naar variatie. Kleurrijk en smaakvol in 4 recepten: groen met spinazie, erwt en munt; rood met rode biet, appel en rozijn; geel met mango, pompoen en curry; oranje met paprika, zongedroogde tomaat en feta. Zonder toegevoegde suikers, zonder kunstmatige kleurstoffen of smaakversterkers. Te gebruiken als broodbeleg, als aperitiefsnack, als ingrediënt in een slaatje of pasta.


Meer info: De Beauvoorder – Veurne – stand 629 – 638
Tel +32 (0)58 34 53 53 – www.debeauvoorder.be – info@debeauvoorder.be