Glazuurspeculaas van de kust: erkend als streekproduct!

Grootvader Jerome Vanheste bakte reeds voor WO II glazuurspeculaas in Oostende. Toen kregen de koeken nog hun vorm in speculaasplanken. Vader Willy schafte zich vervolgens de speculaasmachine aan waar Dirk vandaag nog zijn glazuurspeculaas mee walst of uitrolt.

Het speculaasrecept van de Vanhestes is eenvoudig met boter, kandijsuiker en speculaaskruiden; de speculaasjes zijn dun en krokant. Het grootste deel van de speculaasjes krijgt nog een extra versiering met een matte, harde glazuur op basis van bloemsuiker en eiwit. De glazuurspeculaas van de kust is vandaag nog steeds meer in trek dan de gewone speculaas.


Aangeboden door Brood- & Banketbakkerij Vanheste Dirk uit Oostende

Meer info:
Brood- & Banketbakkerij Vanheste Dirk
Torhoutsestwg 202
8400 Oostende
T 059 51 61 16

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.