De artisanale koffiebranderij Koffie Kàn uit Wenduine pakt uit met een nieuwe eco-verpakking en dito design, ideaal passend bij dit duurzame koffiemerk!
Koffie Kàn koos het voor een ecologisch verantwoorde verpakking, die de duurzame huisfilosofie tastbaar maakt. De gebruikelijke combinatie van aluminium en plastic werd vervangen door een ‘AmLite’ verpakking. De basis hiervan is polyethyleen gemaakt van bio-ethanol, onttrokken uit Braziliaans suikerriet. Deze hernieuwbare bron van polyethyleen heeft geen enkel aandeel in de ontbossing in Brazilië en weegt evenmin op de watervoorraden in de teeltgebieden.
Recept: Koffielieverdjes
Met koffie maak je ook heerlijke desserts, zoals lactose- en glutenvrije koffielieverdjes.
Ingrediënten
150 g amandelpoeder
120 g rietsuiker
2 tl fijn gemalen Santos Mild koffie van Koffie Kàn
2 eiwitten
2 kl amaretto
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200°C Meng amandelpoeder, rietsuiker en gemalen koffie. Roer tot alle klonters verdwenen zijn. Voeg niet opgeklopte eiwitten en amaretto toe. Deeg moet stevig blijven, niet lopend. Roer om tot homogeen deeg. Maak kleine balletjes
Geef als eerste een reactie