Pierre Marcolini staat te koop

De luxe chocoladefabrikant Marcolini uit Brussel, ook hofleverancier van koning Filip staat te koop. In 2013 verwierf het Britse fonds neo capital een belang van 47% in chocolademaker Pierre Marcolini. Nu willen ze dit aandeel verkopen.

In 2013 investeerde neo-capital 15 miljoen euro in ruil voor 47% van het kapitaal van Marcolini. De Londense investeringsbank Rothschild heeft hiervoor al aanbiedingen ontvangen. Zij worden momenteel door de verschillende partijen onder de loep genomen. Voor de chocolademaker gaat het avontuur verder.

Kerstproducten volop in productie

Pierre Marcolini, bevestigde die informatie en kijkt uit naar deze nieuwe pagina in zijn verhaal. Daarbij wil hij zijn partners en klanten geruststellen. “We zijn hier, we zijn onze kerstlogboeken aan het voorbereiden. Voor ons is het een nieuw hoofdstuk in een prachtig verhaal,” aldus Pierre Marcolini.

Gevolgen?

Het valt vandaag nog te bezien hoe de verandering van referentieaandeelhouder Pierre Marcolini en de andere aandeelhouders zal be├»nvloeden. Naast Pierre Marcolini zijn Fran├žois Schwennicke (ex-Delvaux), Laurent Levaux (Aviapartner) en Olivier Coune (ex-CEO van Marcolini) aanwezig. Samen bezitten deze vier aandeelhouders 53% van het kapitaal van Marcolini.

Pierre Marcolini is uiterst positief. Het is geen geheim dat er regelmatig kapitaalsverzoeken binnenkomen. Het lijkt erop dat de aanbiedingen aan Rothschild Bank deze keer aantrekkelijker zijn dan ooit. En als de deal zelf nog niet is gesloten, is er geen enkele aanwijzing dat deze zou moeten mislukken.

Volgens de laatste cijfers heeft Pierre Marcolini een omzet van 25 miljoen euro in Europa.