Praline-automaat laat iedereen toe om 24/7 een cadeautje te bekomen

Ooit al gedacht om een 24-uurs chocoladeautomaat te installeren, zodat iedereen ook last-minute een cadeautje kan kopen? Bij Doopsuiker De Kock in Liedekerke staat er sedert 5 december 2020 zo’n automaat. Uitbaatster Katrijn De Vos (35) is zeer tevreden met de verkoop. Net als een broodje of een drankautomaat kan iedereen 24 uur per dag bij deze gift-shop een cadeautje bekomen.

“Eerder dit jaar moesten we sluiten tijdens de lockdown. Om onze klanten te kunnen blijven bedienen, hebben we het concept van de automaat ontwikkeld, een idee dat we al lang hadden”, legt Katrijn De Vos uit. Hoewel de winkel zich vooral richt op doop- en geboortegeschenken, verkoopt Katrijn ook chocolade en pralines. “De automaat biedt verschillende soorten chocolade en pralines aan, maar ook maar ook melocakes en cuberdons. Ik pas de selectie aan aan de hand van de seizoenen.”

De chocoladeautomaat vervangt de winkel niet. “Natuurlijk blijven we verkopen in de winkel, de verkoopautomaat is slechts een toevoeging. Maar we kunnen het ook gebruiken om passanten te helpen die dringend een cadeau nodig hebben, zelfs nadat de winkel is gesloten. Wij zijn de enige chocoladewinkel in de ruime regio die dit concept aanbiedt”, legt Katrijn uit.

“De temperatuur in de automaat ligt constant tussen 12 en 17 graden, ook als het buiten warmer is.

Doopsuiker De Kock, Pamelsestraat 186 te Liedekerke

Beelden: facebook De Kock en Google my business