Projectlandering van AVENIRS

Gisteren, 1 oktober 2018,  zijn alle partners van het Europees project AVENIRS samengekomen op de beurs Broodway om het startschot voor de lancering officieel te geven. Het AVENIRS-project wil ambachtelijke bakkers/patissiers in Frankrijk, Vlaanderen en Wallonië helpen om hun positie te behouden en te versterken via innovatie.

Een Frans-Belgisch partnerschap van ambachtslui, gezondheidsexperts, begeleidingsorganisaties en leveranciers zal met de vereiste middelen en competenties:
1/ een ambachtelijk productgamma dat inspeelt op de nieuwe verwachtingen rond gezondheid en welzijn onderzoeken en uitwerken.
2/ ambachtelijke bakkers begeleiden bij de productie en verkoop van het ontwikkelde productgamma. In de drie projectjaren is de vorming voorzien van vijftig ambachtelijke bakkers in Hauts-de-France en dertig in West-Vlaanderen.

Partners

Projectpartners: Chambre de Métiers et de l’Artisanat Hauts de France (Lille), Syntra West (Brugge), Unilasalle (Beauvais) en POM West-Vlaanderen (Brugge). Geassocieerde partners: Lesaffre, Groupe SASA Demarle, U2P, CGMAD, Dynamique Boulangère en WEBA.

Met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.