Puratos heeft een nieuwe CEO en een nieuwe voorzitter

Puratos kondigt de benoeming aan van Pierre Tossut tot CEO en Cédric Van Belle tot Voorzitter van de Raad van Bestuur. Beide heren vangen hun taak officieel aan op 1 januari 2022 en stellen zichzelf enkele belangrijke doelen. Ze kijken ernaar uit om de wereldwijde impact van Puratos te versterken. En gaan voor een omzet van vijf miljard euro tegen 2030.

De toekomstige CEO Pierre Tossut heeft gedurende zijn 26-jarige carrière bij Puratos succesvolle teams geleid. Hij is verantwoordelijk voor O&O, marketing, productbeheer en verkoop.

innovatie

Pierre Tossut zal Daniel Malcorps opvolgen, die het bedrijf 20 jaar lang met succes heeft geleid. Daniel Malcorps zegt: “Pierre’s ervaring in het aansturen van innovatie maakt hem de ideale CEO om het bedrijf naar nieuwe tijden te leiden. Pierre heeft ook een bewezen staat van dienst als zakelijk leider en begrijpt de behoeften van onze klanten. Onderzoek, ontwikkeling en innovatie maken deel uit van zijn DNA en hij heeft blijk gegeven van een aangeboren instinct voor het opbouwen van duurzame partnerschappen over de hele wereld.”

Pierre Tossut, de nieuwe CEO, benadrukt: “De mensen met wie we werken en de zorg die Puratos besteedt aan haar klanten zijn altijd de sleutel geweest tot ons succes. We zullen ervoor zorgen dat onze klanten elke dag in het middelpunt van onze aandacht blijven staan. Bij Puratos geloven we dat voedsel een buitengewone kracht heeft om mensen van alle rangen en standen te voeden, te troosten en te verenigen. Voedselinnovatie is een echte energiebron. Daarom streven wij er voortdurend naar deze positieve trend te versterken door innovatieve voedseloplossingen te creëren.

“De mensen met wie we werken en de zorg die Puratos besteedt aan haar klanten zijn altijd de sleutel geweest tot ons succes !”

“We willen ertoe bijdragen dat onze klanten voortdurend vooruitgang boeken. We zijn zeer ambitieus en stellen onszelf de middelen in het vooruitzicht om de komende jaren een nog grotere wereldwijde impact te creëren. Doel is om tegen 2030 een omzet van vijf miljard euro te halen.”

Cedric Van Belle

Cedric Van Belle wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Hij werd voor het eerst benoemd in de raad van bestuur van de Puratos Group in 2016 als aandeelhouder van de derde generatie. Sinds 2003 leidt hij het wereldwijde netwerk van chocolademusea (Choco-Story), dat in handen is van de familie. Hij is actief lid van verschillende comités binnen de groep en is voorzitter van de Next Generation Cacao Foundation.*

Huidig voorzitter Eddy Van Belle licht toe: “Na een zeer grondig selectieproces binnen de derde generatie aandeelhouders, hebben de leden van de Raad van Bestuur en de aandeelhouders unaniem Cedric verkozen als de volgende voorzitter van de Raad van Bestuur. Cédric heeft altijd blijk gegeven van een oprechte toewijding aan het bevorderen van familie-eigendom door middel van een langetermijnvisie. Tegelijkertijd zet hij zich in voor opdat ons bedrijf een positieve impact zou hebben op mensen, planeet en maatschappij”.

Cedric Van Belle voegde hieraan toe: “Een van de sterke punten van familiebedrijven zoals Puratos is dat zij denken in termen van generaties eerder dan in termen van kwartaalresultaten. Daarom zijn wij actief bezig met een bedrijfsmodel dat verder gaat dan het creëren van economische waarde. Een model dat duurzaam, respectvol en evenwichtig is. Wij voeren ambitieuze plannen uit om koolstofneutraliteit te bereiken, ons waterverbruik tot een minimum te beperken en ons afval te verminderen. Onze grondstoffen worden op verantwoorde wijze verkregen. Wij streven ernaar de boeren een zeker en stabiel inkomen te verschaffen.”


Cédric Van Belle

“We gaan voor een bedrijfsmodel dat duurzaam, respectvol en evenwichtig is. Wij voeren ambitieuze plannen uit om koolstofneutraliteit te bereiken, ons waterverbruik tot een minimum te beperken en ons afval te verminderen”.— Cédric Van Belle


Over Puratos


Puratos is een internationale groep die een ruim gamma innoverende producten en toepassingen aanbiedt aan ambachtslui, industriëlen, kleinhandelaars en foodservice klanten in de bakkerij-banket-chocolade sector. Het hoofdkantoor is gevestigd in de buitenwijken van Brussel, België, waar het bedrijf in 1919 werd opgericht. Puratos heeft 9.000 werknemers. Haar producten en diensten zijn beschikbaar in meer dan 100 landen over de hele wereld. In veel gevallen is deze productie lokaal en wordt zij uitgevoerd door de dochterondernemingen van de groep. Het hoofddoel van Puratos is om een “betrouwbare innovatiepartner” te zijn over de hele wereld, die haar klanten helpt om voedzaam en lekker voedsel te leveren aan hun lokale gemeenschappen.
Meer info: www.puratos.com

Next Generation Cacao Foundation: een Puratos stichting die zich inzet voor de sociale, economische en ecologische ontwikkeling van cacaoboeren en -gemeenschappen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.