Puratos versterkt e-commerce pijler door overname van het Franse Rapidle

De Belgische voedingsmultinational Puratos neemt het Franse bedrijf Rapidle over. Dit bedrijf biedt e-commercediensten aan, gericht op de bakkers en chocolatiers. Puratos is al eigenaar van Bakeronline in België en Nederland en wil zo haar positie in e-commercediensten voor lokale retailers versterken.

Puratos biedt naast de welbekende producten ook diensten aan, zoals bedrijfsaudits, advies bij het opstarten van een bedrijf en ondersteuning bij innovatie in speciaal daarvoor uitgeruste centra. Een andere tak van dienstverlening is de digitaliseringssteun voor bakkers, banketbakkers en andere plaatselijke handelaren. Dit omvat online orderverwerking en de ontwikkeling van online winkels.

Bakeronline

Op dat laatste gebied kwam Puratos in 2018 in een stroomversnelling met de overname van het Gentse Bakeronline van oprichter en CEO Maxim Sergeant. Bakeronline, dat in Nederland al een branchegenoot had, kon met de hulp van Puratos haar internationale aanwezigheid versterken.

Puratos neemt nu de Franse onderneming Rapidle over en fuseert die met Bakeronline. Deze transactie moet Bakeronline in staat stellen de Franse markt te betreden. Puratos wil de gefuseerde onderneming in de komende drie jaar in Frankrijk laten groeien van 750 naar 5.000 gedigitaliseerde klanten.

Omzet en resultaten

Bakeronline maakt zijn omzet en resultaten niet bekend, maar bleef ook vorig jaar verlies maken. De onderneming verklaart echter in haar jaarrekening dat haar resultaten beter zijn dan ten tijde van de overname. Er wordt verwacht dat zij met de steun van Puratos de resultaten zal kunnen verbeteren. Dit is de vierde overname voor Puratos in ongeveer zes maanden. De groep wil tegen 2030 een omzet van 5 miljard euro bereiken, zowel op eigen kracht als door overnames.

Over Puratos

Puratos is een leverancier van ingrediënten voor de bakkerij-, banketbakkerij- en chocoladesector. Het is een van de grootste niet-beursgenoteerde ondernemingen van het land, met een omzet van ongeveer 2 miljard euro vorig jaar, activiteiten in meer dan 100 landen en meer dan 9.000 werknemers.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.