Restafval nu verplicht in transparante zakken

Vanaf 1 januari 2023 moeten bedrijven hun restafval in transparante zakken doen. Zo kunnen de inzamelaars gemakkelijk en snel controleren op sorteerfouten.

We zitten midden in de noodzakelijke overgang naar een circulaire economie. De Europese doelstellingen zijn ambitieus, maar ook zeer noodzakelijk. Onze regeringen en overheden doen ook hun best om deze verandering te bevorderen. Met Vlarema 8 geeft onze regering een duidelijk signaal: er is geen andere keuze dan de komende jaren meer en beter te sorteren.

Restafval in transparante zakken: ter controle van de sorteerplicht

Om de sorteerplicht te controleren zal het gebruik van ondoorzichtige afvalzakken worden afgeschaft. Dit verbod geldt alleen als het afval in de zak ook in een container wordt gedaan, maar niet als de zak alleen wordt aangeboden. Het verbod geldt vanaf 1 januari 2022 voor alle afvalzakken van meer dan 60 liter en vanaf 1 januari 2023 voor alle afvalzakken.

De partner Renewi van ‘Bakkers Vlaanderen’ heeft gekozen voor standaardisatie en zal deze toepassen op alle zakken, zodat de federatie binnenkort transparante zakken zullen aanbieden.

Concreet betekent dit dat :
Vanaf 1/1/2022 is het gebruik van transparante zakken met een inhoud van meer dan 60 liter verplicht. Vanaf 1.1.2023 zullen alle afvalcontainers transparant zijn, ook die met een volume van minder dan 60 liter.

Bestel uw transparante zakken:
+32 (0)800 – 11114 – Renewi is elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 17.30 uur.

Bron: Bakkers Vlaanderen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.