Südback is volgende jaar opnieuw van de partij

SÜDBACK 2019

Voor de bakkerijbranche zijn er volgend jaar vier spannende dagen: sinds de première in 1978 is südback uitgegroeid tot een van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen voor de bakkerij- en zoetwarenbranche. De aantrekkingskracht van südback reikt al lang over de grenzen van Duitsland heen. südback vindt na een gedwongen onderbreking weer plaats van 22 tot 25 oktober 2022 en zal met zijn unieke mix van een productshow, informatie en een begeleidend programma grote indruk op de bezoekers maken.

“Het boekingsniveau is nu al meer dan bevredigend met een groot aantal inschrijvingen. We merken duidelijk hoezeer onze exposanten uitkijken naar directe technische gesprekken met klanten en geïnteresseerde vakbezoekers”, aldus Andreas Wiesinger, lid van de Raad van Bestuur van Messe Stuttgart. “Samen met het hoofdkantoor van BÄKO in Zuid-Duitsland, het staatsverbond van bakkersgilden van Württemberg en het staatsverbond van bakkersgilden van Baden-Württemberg werken we vol motivatie aan de implementatie van südback 2022. In nauwe samenwerking met de exposanten en partners organiseren wij südback in 2022 om de bakkerijbranche na de onderbreking door de pandemie het lang gewenste platform voor persoonlijke uitwisseling te bieden”, aldus Wiesinger.

Enthousiasme

Ook Gunter Hahn, directeur van het hoofdkantoor van BÄKO in Zuid-Duitsland, onderstreepte het belang van südback als ontmoetingsplaats voor de branche: “Na moeilijke tijden geldt des te meer: südback zal volgend jaar voor BÄKO een van de belangrijkste evenementen zijn. De bakkerijbranche heeft deze beurs nodig als katalysator voor innovatieve ideeën, concepten en nieuwe ontwikkelingen op onze markt. Dat zorgt voor enthousiasme voor südback bij exposanten, bezoekers en natuurlijk bij iedereen bij BÄKO.”

Ook Stefan Körber, bedrijfsleider van de Landesverband der Bakkersgilden Württemberg, verklaarde: “südback 2022 wordt een van de hoogtepunten voor de Duitse bakkerijbranche. Werkelijk iedere deelnemer aan de bakkerijbranche – of het nu gaat om bedrijfseigenaren of bakkerijmedewerkers – zal hier weer exposanten ontmoeten, discussies voeren en de hele branche vooruit helpen. Het is van groot belang dat iedereen nu de vrijheid creëert om naar südback 2022 in Stuttgart te komen. Exposanten en bezoekers hebben een grote behoefte aan menselijke interactie en persoonlijke contacten, maar ook om na zo’n lange tijd nieuwe innovaties te ontdekken.”

Begeleidend programma met talrijke hoogtepunten

Een van de pijlers van südback is het omvangrijke begeleidende programma, dat diverse mogelijkheden biedt voor technische discussies en netwerken. Zowel in het bakkersforum als in het trendforum voor banketbakkers worden nieuwe technologieën gedemonstreerd, ideeën onderzocht en lekkere recepten gepresenteerd. Klaus Vollmer, meester van de Landsvereniging van Banketbakkersgilden Baden-Württemberg, ziet de toekomst optimistisch tegemoet: “Wij, de banketbakkersfamilie, verheugen ons erop collega’s te ontmoeten. Wij willen weer persoonlijke gesprekken voeren met zakenpartners en collega’s tijdens het Trendforum voor banketbakkers en in onze schoolwedstrijd. südback is voor onze organisatie de belangrijkste vakbeurs, marktplaats en uitwisselingsplatform. Dat hebben we de afgelopen twee jaar gemist.”

Kerngegevens met betrekking tot südback 2022

Plaats van het evenement: Messe Stuttgart
Datum: 22 tot 25 oktober 2022


Meer informatie is online beschikbaar op: www.messe-stuttgart.de/suedback/en

Over südback

südback is een van de belangrijkste evenementen voor bakkers en banketbakkers, en fungeert als ontmoetingsplaats voor de bakkerijsector in het Duitstalige gebied en andere Europese landen. Een groot aantal exposanten en bezoekers nam deel aan het evenement van 2019, dat zes beurshallen in beslag nam. Met zijn succesvolle mix van een vakbeurs en een begeleidend programma zal de 29e editie van südback in 2022 een groot aantal gelegenheden bieden om informatie te verkrijgen en discussies te voeren over bekende en toekomstige trends, en zal het ook de nieuwste producten laten zien.

www.messe-stuttgart.de/suedback/en

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.