’t Verloore Brood neemt bakkerij Adriaensen uit Turnhout over

Bakkerij Adriaensen uit Turnhout/Schorvoort stopt er mee na een bakkerijgeschiedenis in de eigen familie van liefst 123 jaar! ’t Verloore Brood neemt de bakkerij en het bijzonder goed uitgeruste atelier over.

Overgrootvader Adriaensen richtte de bakkerij op in 1897. In 1993 verhuisde de bakkerij naar het hudige pand in Schorvoort. Daar bouwde Luc Adriaensen een zeer goed geëquipeerde bakkerij met atelier en winkel uit. Na 27 jaar vindt Luc – die nu 53 jaar oud is – dat het genoeg is geweest. Hij kreeg een overname-aanbod van de eigenaars van ‘ Verloore Brood’, nl. Michiel Janssen en Lotte Mampaey en kon het niet weigeren.

Paterstraat in Turnhout

Het echtpaar Janssen had al een bakkerij aan de Patersstraat in Turnhout. In 2006 waren ze daar gestart. Voorheen was er in dat pand een Wafelhuis. Zowel Michiel als Lotte zijn echt gebeten door het bakkersvak. Zij startten daar in 2006 hun zaak op en in geen tijd boomde het bedrijf! Ze verkochten er broodjes en in de verbruikzaal gebak. Al snel richtten ze zich op de betere patisserie. Enige tijd later verhuisden ze naar een groter en mooier pand in dezelfde straat. Nog wat later konden ze de bakkerij van Vandeweyer in Schorvoort overnemen. Zo kwam er een tweede winkel. In die tijd beslisten ze ook om met hun gezin in Schorvoort te gaan wonen, want het is daar een rustige en leuke buurt. Hun winkel in Schorvoort lag op 200 meter afstand van de bakkerij Adriaensen. En zo leerden de beide bakkers elkaar beter kennen, wat uiteindelijk resulteerde in deze deal!

’t Verloore Brood

Voor Luc is het een uitgelezen kans om zijn zaak in goede handen over te laten. Hij is een gepassioneerd bakker. Michiel is een goede banketbakker. . Ze kunnen van elkaar leren. En voor Lotte en Michiel is het een uitgelezen kans om de bakkerij Adriaensen onder de nieuwe naam ’t Verloore Brood verder te runnen. Luc blijft minstens nog een jaar meewerken.

Nog slechts een bakkerij

Voor Schorvoort in Turnhout betekent dit wel een grote verandering. Aanvankelijk waren er drie winkelpunten waar je brood kon kopen. Met het verdwijnen van bakkerij Adriaensen en het sluiten van de buurtwinkel van bakkerij Willems is ’t Verloore Brood nog de enige plaats waar men brood kan kopen in Schorvoort.

Beeld: Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.