Tarte à Moi blaast 5 kaarsen uit en viert met een bakboekje

Het Belgische taartenmerk Tarte à Moi (groep La Lorraine) heeft dit jaar iets te vieren: het bestaat 5 jaar. Ter ere van hun 5de verjaardag publiceren ze een taartenboek waarin ze de beste recepten uit de voorbije drie co-creatiewedstrijden hebben gebundeld.

Co-creatie wedstrijden zijn een jaarlijkse traditie geworden. Liefhebbers van gebak uit het hele land delen dan hun favoriete recept en kunnen een plaatsje in het assortiment van Tarte à Moi veroveren. Naast deze recepten vindt u er ook de favoriete taarten van de patissiers van Tarte à Moi!

Voor alle banketbakkers

Het boek wordt uitgegeven door Lannoo-Racine. Het is beschikbaar in het Frans en Nederlands. Het boek is het resultaat van een “vlotte” samenwerking met de culinaire blogster Laurence Bemelmans (bekend als “As cooked by Ginger”) en het merk tarte à Moi. Laurence Belmans werkt al jaren voor het merk, mede omdat ze lid is van de jury van de co-creatie wedstrijden. De passende titel “Schep een stukje plezier” is de rode draad door het boek en eigenlijk ook doorheen die samenwerking.

Tarte à Moi staat voor het creëren van taarten en samen plezier beleven. Met het boek Tarte à Moi laat het merk zien dat de taarten eenvoudig te bakken zijn. Ze kunnen bereid worden met lokale en verse ingrediënten. Zo is er bijvoorbeeld de Tiramisu taart, die een Belgisch tintje krijgt dankzij de knapperige gekarameliseerde koekjesbodem. Laat u ook inspireren door het recept voor appeltaart. Dat wordt gemaakt met appels uit de boomgaard achter het atelier. We schillen die met de hand en plaatsen ze op de taart. Kortom, in het boek vindt u taarten die iedereen thuis kan bakken en waar u van zult houden.

Taartenboek “Schep een stukje plezier”

Nu we allemaal thuis zijn en meer dan ooit koken, is het boek een echte must voor alle kookliefhebbers onder ons. Wie houdt er niet van een lekker stuk taart? Of je nu houdt van een eenvoudig recept of op zoek bent naar een echte culinaire uitdaging, iedereen vindt wel iets in dit boek. In 6 verschillende hoofdstukken: “‘Cake’, ‘Taart’, ‘Fruit’, ‘Chocolade’, ‘Kaas’ en tot slot ‘Eens iets anders’ komen niet alleen de klassiekers, maar ook de originele creaties aan bod.””

Ben je nog steeds op zoek naar een cadeautje onder de kerstboom? Misschien is het Taartenboek wel precies wat je zoekt!

Het taartenboek is nu verkrijgbaar in de boekhandel (online) en in Delhaize (evenals Pie à Moi taarten en andere lekkernijen). De adviesprijs voor een boek is 20,99 euro (hardcover – 57 recepten).