Tweede dag van de World Chocolate Masters: tien finalisten gaan door!

Vandaag vond de tweede ronde van de Wereldfinale van de World Chocolate Masters 2018 plaats. Tien chocolatiers gaan morgen door naar de finale. Ze waren in staat om de jury te overtuigen tijdens de laatste twee dagen van de competitie en bereiden zich nu voor om iedereen van hun stokken te blazen tijdens hun laatste opdrachten; ze hopen allemaal de titel van ‘World Chocolate Master’ mee naar huis te nemen.

De Belgische chocolatier Jurgen Baert werd tiende gerangschikt na de eerste competitiedag. Op deze tweede dag kon hij zich kwalificeren voor de finale. Hij bereidt zich nu voor op het laatste onderdeel van de wedstrijd

De competitie

De tweede competitiedag was uitdagend en zal vol artistieke creaties. Alle twintig concurrenten moesten drie opdrachten voltooien in het Futropolis-thema. Eerst moesten ze een Or Noir ‘Futurology’ presenteren, die elk van de chefs maakte in het OR NOIR ™ -laboratorium van Cacao Barry. Ze moesten ook een heerlijke Snack to Go van chocolade en een verrukkelijke Molded Chocolate Bonbon (praline) presenteren. Een professionele jury van twintig evalueerde de creaties van elke deelnemer op ingrediëntenkeuze, smaak, vorm en presentatie.

Jurgen Baert creëerde een Belgische wafel

Jurgen besliste om een ​​Belgische klassieker een twist te geven voor zijn Chocolate Snack to Go: “Ik heb een Belgische wafel bereid, ik deed er een beetje parelsuiker in, gevuld met Baileys, met daaronder een sinaasappel- en gembergelei, gekaramelliseerde sesamzaden en gedroogd zeewier.  Ik heb ook ghoa cress gebruikt met een smaak van koriander en karamel gekruid met dashi in plaats van zeezout. “

Hoogtepunten:

  •  de creaties van Marokko, Nederland en Rusland zijn niet geproefd door de jury omdat ze niet op tijd klaar waren.
  • Die chocolatiers ontvingen alleen cijfers voor hun technische vaardigheden en creativiteit bij het werken aan de opdrachten, waardoor ze op de tweede dag strandden.

De finalisten

Yoann Laval – Frankrijk
Elias Läderach – Zwitserland
Florent Cheveau – VS.
Tor Stubbe – Denemarken (Nodics & Baltics)
Eun-Hye Kim – Korea
Akihiro Kakimoto – Japan
Michal Iwaniuk – Polen
Barry Johnson – UK (VK en Ierland)
Jurgen Baert – België
Desmond Lee – Singapore

Morgen

De fianlsiten beginnen morgen de ultieme strijd om de wereldtitel. Deze tien chefs bewezen zichzelf met een hoge score op de gecombineerde opdrachten van dag één en twee. Tijdens de finale moeten ze twee opdrachten met succes voltooien. Op het menu staat: een Fresh Patisserie van Futropolis en een Chocolate-ontwerp ‘City of Tomorrow’.

De deelnemer die de hoogste totaalscore behaalt, krijgt de titel ‘World Chocolate Master’ en krijgt een distributiedeal met de beroemde luxe retailer Harrods.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.