Uitstapje in eigen land:het chocolademuseum van Darcis Chocolate Factory in Verviers

Je hoeft geen grote kenner te zijn om Belgische chocolade te waarderen. De wereldberoemde chocolade- en banketbakker Jean-Philippe Darcis is een van de allerbeste ambassadeurs. In 2016 heeft Jean-Philippe Darcis een museum in Verviers geopend, dat gewijd is aan de geschiedenis en de kunst van de chocolade.

Ga op reis naar de oorsprong van de chocolade, door de gangen van de Mayatempel, de Caravelle de Cortez of een bourgeoissalon uit het begin van de 20e eeuw. Bij de ingang krijgt u een kleine bar met drie chocolaatjes die u onderweg kunt proeven, evenals een audiogids, waarmee u de sfeer kunt opsnuiven in de verschillende settings.

Educatief op speelse wijze

Op de eerste verdieping, in een leuke ruimte, leer je meer over het hele cacaoverwerkingsproces dankzij verschillende animaties. Vergeet niet om de prachtige chocoladesculpturen te bewonderen die worden tentoongesteld. Een werk van indrukwekkende finesse van Jean-Philippe Darcisa en enkele van zijn chocoladevrienden. Beëindig uw reis langs de werkplaatsen en bekijk de ambachtslieden die met chocolade werken.

Het begint bij de cacaoboon…

De chocoladefabriek Darcis staat voor kwaliteitswerk, voor producten van topniveau. Jean-Philippe Darcis en zijn team reizen over de hele wereld om de beste cacaobonen te vinden. De “Bean-to-bar” beweging, voor het eerst gelanceerd in de Verenigde Staten, betekent “van de boon naar de reep” en heeft de neiging om onder dezelfde naam de ambachtelijke chocolatiers samen te brengen die gepassioneerd de taak op zich nemen om de cacaoboon te transformeren van zijn rauwste vorm naar het afgewerkte product.

Shoppen?

Zodra u het museum verlaat, zal de winkel met alle verleidelijke producten u waarschijnlijk doen bezwijken om toch vooral nog iets lekkers mee naar huis te nemen. Een plezier dat kan worden verdergezet in de chocoladeproeverij, waar u veel van de specialiteiten van het huis direct kunt uitproberen.