Veel te veel supermarkten: schadelijk of niet voor bakkers?

Toen er vrijdag 14 januari 2022 nog een nieuwe supermarkt opdook in Drongen stelde de vraag zich of er geen stop op nieuwe supermarkten moet komen? En of bakkers en slagers daar niet onder lijden?

Sedert 14 januari telt de Gentse gemeente Drongen vijf supermarkten per 12.000 inwoners. Is het tijd om een halt toe te roepen aan het openen van nieuwe supermarkten? Is een nieuwe opening nog goed nieuws? Of is al die concurrentie slecht nieuws? En zeker ook voor de bakkers en slagers? De inwoners van Drongen zijn er nog niet zeker van, te oordelen naar de levendige discussies op sociale media.

Sofie Bracke (open VLD), gemeenteraadslid voor handel in Gent en zelf inwoonster van Drongen, ziet de ontwikkeling positief. Bracke vreest niet voor het voortbestaan van bakkers en slagers. De laatste jaren zijn er alleen bakkers bijgekomen. En ze hebben allemaal hun werk. Elke zaterdag is er een markt op het Drongenplein, waar een marktkramer ook nog eens brood verkoopt. Dat is ook een succes. Lokaal kopen is tijdens de coronacrisis weer populair geworden. Er is geen reden om pessimistisch te zijn.

Wat vinden jullie – bakkers – van deze stelling?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.