Veganistische brownie, een raw bounty en een dubbele chocolade cake by Nathalie

Deze recpten werden ontwikkeld door Nathalie. Zij stapte niet zomaar van de ene op de andere dag in dit beroep. Haar passie voor gezonde voeding groeide naarmate ze de wereld ging verkennen. In Canada, waar ze vijf jaar verbleef, ontwikkelde ze een bijzondere belangstelling voor planten en granen. In Australië proefde ze ooit haar eerste raw cake. De smaak zou haar nooit meer loslaten. Vastberaden en met gulzig enthousiasme kwam ze van haar verre en inspirerende reizen terug met een plan en een missie:
ze zou patissière worden en gezonde producten ontwikkelen die toegankelijk zijn voor iedereen. Nathalie koos voor twee eigenschappen waar ze nooit meer van zou afwijken: raw (zuiver) & vegan (geen melk, bewaarmiddelen, gluten, eieren, enz.)

De “Grand Cru” brownie met amandelen


Ongeveer 15 brownies
15 minuten voorbereiding

VOOR DE BASIS
220 g ontpitte Medjool dadels
60 g geblancheerde amandelen
Een snuifje zout

VOOR DE BROWNIE
25 g kokosolie
120 ml esdoornsiroop
1 theelepel vanillepoeder
55 g cacaopoeder
220 g ontpitte Medjool dadels die 30 minuten in water hebben geweekt
270 g cashewnoten, die gedurende 30 minuten in water hebben geweekt
Een snuifje zout
50 g gehakte amandelen ter versiering

VOORBEREIDING
Meng voor de basis de dadels, amandelen en zout in de keukenrobot tot de amandelen goed vermalen zijn tot zeer kleine stukjes. Rol het deeg vervolgens uit in een vierkante schaal (25 x 25) en zet het in de koelkast.

Maak in de tussentijd de brownie klaar. Meng in een blender alle ingrediënten tot je een glad deeg hebt en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem. Bestrooi met gehakte amandelen en zet 2 uur in de koelkast. Snij ze vervolgens in kleine vierkantjes en serveer ze aan kamertemperatuur.

Deze brownies zijn maximaal 1 tot 2 weken houdbaar in de koelkast.
Extra tip: vervang amandelen door hazelnoten of paranoten voor een ander smaakplezier.


De Raw Bounty – een paradijselijke smaak


Voor 8 personen
30 minuten voorbereiding

VOOR DE BASIS
210 g ontpitte Medjool dadels
125 g amandelen
80 g geraspte kokosnoot
2 eetlepels gesmolten kokosolie

VOOR DE KOKOSNOOTLAAG
100 g geraspte kokosnoot
150 ml kokosmelk
70 g amandelpasta
2 eetlepels gesmolten kokosolie
3 eetlepels agave siroop
1 theelepel vanille
Zout

VOOR DE CHOCOLADELAAG
170 g pure chocolade (70%)
150 ml kokosmelk
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Een snuifje zout
40 g geraspte kokosnoot ter versiering


VOORBEREIDING

Meng voor de basis alle ingrediënten in de keukenrobot tot de amandelen in kleine stukjes worden gemalen. Doe het deeg in kleine muffin vormpjes.

Bereid vervolgens de kokosnootlaag voor. Meng alle ingrediënten met behulp van een blender tot een pasta. Giet het in elk van de kleine vormpjes (in gelijke hoeveelheden).

Bereid vervolgens de chocoladelaag voor. Smelt de chocolade op een laag vuur en voeg de kokosmelk, gesmolten kokosolie en zout toe. Giet de chocolade in ieder vormpje, bovenop de kokosnootlaag.

Leg de bakvorm in de vriezer en laat het een nacht rusten. De volgende dag maak je de vormpjes los en bestrooi je ze met geraspte kokosnoot. Wacht 30 minuten voordat je ze opsmult.

Extra tip: ik gebruik siliconen muffin cups, dit zorgt er voor dat de vormpjes makkelijker loskomen!

De onvergetelijke dubbele chocolade raw cake


Voor 8 tot 10 personen
30 minuten voorbereidingstijd

VOOR DE BASIS
100 g pecan noten
100 g hazelnoten
40 g cacaopoeder
Een snuifje zout
270 g ontpitte dadels
3 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels gesmolten kokosolie

VOOR DE CHOCOLADELAAG
340 g kokosnootcrème
120 g ontpitte Medjool dadels
160 g chocolade (70%)
4 eetlepels kokosnootolie
1 theelepel vanille
Een snuifje fleur de sel
40 g hazelnoten, grof gehakt, ter versiering
VOORBEREIDING
Meng voor de basis in een keukenrobot alle ingrediënten door elkaar tot het een pasta wordt met stukjes, om zo een knapperige textuur te behouden. Doe vervolgens het deeg in de kleine muffinvormen.

OM DE CHOCOLADELAAG TE BEREIDEN
Smelt de chocolade op een laag vuur en voeg de vanille, het zout en de gesmolten kokosolie toe. Meng alle ingrediënten in de blender tot een zeer zachte mousse. Giet deze vervolgens in elke muffinvorm. Versier ze door elke mini raw cake te bestrooien met grof gehakte hazelnoten. Leg gedurende 4 uur in de diepvriezer (of beter nog, overnacht!) vooraleer ze uit de vorm te halen.

Extra tip: ik gebruik siliconen muffincups, dit zorgt er voor dat de vormpjes makkelijker loskomen!

Je kunt ook energy balls bereiden met de basis van deze raw cake. Ideale lekkernij voor als je plots een zoete craving krijgt!

Verkrijgbaar bij : Delhaize (snacks), Albert Heijn (enkel de cakes).
Aanbevolen consumentenprijs Delhaize :
Raw cakes / per 2 : € 5,49 
Energy balls (25 gr): € 0,99 
Vegan squares (55 gr) : € 1,99 
Raw sweets (8 vegan squares in 1 zakje) : € 3,39