Wat als er geen bakkers meer zullen zijn?

Image of cheerful young man baker standing at bakery holding bread. Looking at camera.

Geen vers brood of geen verse koeken meer op zondag? “Het is nog niet zo ver, maar de uitdaging is groot”, stelt directeur Iris Cornette van de voedingsschool Ter Groene Poorte. Hier volgt haar open brief!

Wat als het allemaal moeilijker wordt? Wat als het allemaal minder aantrekkelijk wordt? Wel, dat zijn precies onze uitdagingen de komende jaren. Samen helpen voorkomen dat onze beroepen in een neerwaartse spiraal afglijden. Daar is lobbywerk voor nodig. Bij federaties. Bij belangengroepen. Bij politici. En dat gaan we ook doen.

Als toonaangevende voedingsschool blijven we vechten voor onze beroepen en de opwaardering van opleidingen binnen TSO en BSO. Het verheugt mij dan ook enorm als ik zie dat we dit schooljaar een stijging kunnen noteren in het aantal leerlingen in de eerste graad, de slagader van Ter Groene Poorte. Dat betekent dat er opnieuw een groeiende interesse is in voeding, dat de toekomst nog steeds rooskleurig oogt en dat we een belangrijke opdracht hebben om deze lichting verder te kneden tot vakmensen. Het ziet er dus naar uit dat iedereen nog wel even verse koeken op zondag zal hebben of lekker kan aanschuiven in een gastronomisch restaurant. Het ‘wat als’-scenario is nog niet voor morgen, maar hopelijk ook niet voor overmorgen. Laten we waakzaam zijn. De vinger aan de pols houden. Reageren waar we moeten reageren. Maatschappelijke trends omarmen en de toekomst tegemoet gaan met een goed gevoel.

Iris Cornette
Algemeen directeur

Ter Groene Poorte

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.