Verboven in Hasselt gesloten

De bakkerij Verboven in de Botermarkt bestaat niet langer. De familiebakkerij is sedert afgelopen zondag 5 januari 2020 gesloten. De bakkerij zou dit jaar haar 60e verjaardag vieren. Met de sluiting van de Verboven-bakkerij verliest de Botermarkt een monument.

Peter Verboven legt uit waarom deze sluiting noodzakelijk was. “De straat werd een winkelwandelstraat en werd met paaltjes afgesloten voor alle autoverkeer. Met onze producten kan je niet zomaar een paar honderd meter door de stad lopen. Sinds de installatie van die paaltjes waren we met het stadsbestuur overeengekomen om op zondag de paaltjes naar beneden te laten tot ’s middags 12 uur. Maar dat werd niet gerespecteerd. De ene zondag waen ze inderdaad naar beneden gelaten, de andere zondag niet. Dat is geen dus geen manier om uw klanten te bedienen. De omzet daalde met de helft sedert de installatie van die paaltjes!”

Mentaliteit

Ook de mentaliteit van de mensen is veranderd: “Een hele groep mensen vindt kwaliteit steeds minder belangrijk. In de hedendaagse supermarkten zijn alle soorten brood in de schappen te vinden en vaak ook goedkoper. En dus kiezen steeds meer mensen voor die industriële producten. “