Verleysen opent 9de bakkerij in een historisch gebouw in de Burst

Vorig jaar kocht bakker Alain Verleysen het gebouwencomplex Dorent 90 bij het station van Burst. Alain bouwde dit pand om tot een grote bakkerij waar je het artisanale brood, patisserie en de chocoladeproducten van de familie Verleysen kunt kopen. Ook ijs, quiches en zelfgemaakte salades zijn in het aanbod opgenomen.

Het gebouw Dorent 90 kan terugkijken op een rijke geschiedenis: eerst was er tot ongeveer 1950 een cinema, nl. Kanon Cinéma in ondergebracht, later richtte André Fant er een bekende drukkerij op. Vandaag is het pand de negende winkel van de familie Verleysen.

Alain, die in 1992 de bakkerij Van Cauwenberge in Hofstade overnam, belevert nu vanuit Hostade zijn negen winkels, waaronder die in het centrum van Aalst in Moorsel, Herdersem, Denderleeuw, Kerksken en Lede.

Geen keten, wél een familiebedrijf

Alain houdt er niet van om het woord “keten” te gebruiken, hoewel hij ondertussen wél negen winkels bezit. “We zijn vooral een familiebedrijf, dat al zijn producten in Hofstade op traditionele wijze produceert. Ik bedoel dat we een grote afzetmarkt nodig hebben, anders zou zo’n ambachtelijk bedrijf niet rendabel zijn.”

“Met mijn winkel in Burst vervul ik mijn droom: ik keer terug naar mijn roots. Ik kom uit Bambrugge en ken de regio zeer goed. Toen mijn moeder jong was, ging ze vaak naar de cinema waar ik nu onze nieuwe bakkerij heb!”

Burst leeft weer op

Voor Burst is de nieuwe business erg welkom! Op dit moment is er nog maar één bakkerij over, en een plaatselijke slager of kruidenier is er helemaal niet meer. Tot de eeuwwisseling had Burst een levendig centrum met tientallen cafés en winkels, maar de meeste zijn vandaag niet meer open.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.