Chocoladepasta en notenpasta in baxters

Chocolatier Dumon uit Torhout produceert een chocoladepasta en een notenpasta in een baxter. Deze Italiaanse chocoladepasta Dumon noemt Jelle Descamps, bedrijfsleider van Chocolatier Dumon, een uitstekend middel tegen coronaverdriet. Er zijn drie versies die in “Baxter”-verpakking verkocht worden. Je krijgt er een passend voetstuk bij.

“Een infuus tegen coronablues”, noemt Jelle Descamps, bedrijfsleider van Chocolatier Dumon, zijn nieuwste aanwinst. Een grappige nooit, een knipoog na deze moeilijke lockdown. Het is een spread gemaakt van onze heerlijke chocolade en van noten die je kunt gebruiken om een broodje of pannenkoek te versieren. Het kan ook worden gebruikt als een topping van een ijsje.”

Weerstand verhogen

“Het idee werd geboren toen ik hoorde dat hazelnoten selenium bevatten,” gaat Descamps verder. “Deze stof versterkt onze weerstand en zou mogelijk een positief effect hebben op het verloop van de ziekte na besmetting met Covid-19. “

De pasta is verkrijgbaar in drie smaken: amandel, hazelnoot en pistache. De 550 milliliter baxterzakken worden per paar verkocht in combinatie met een voetstukje “Zo lijkt het nog meer op een infuus,” zegt Descamps, “maar het is natuurlijk ook een praktische manier om de tassen op te hangen. Laten we hopen dat de staanders een vaste plaats krijgen op de ontbijttafel. Italiaanse hazelnootpasta wordt op traditionele wijze bereid in onze winkel in de Aartrijkestraat. Het was geen eenvoudige opgave om een efficiënt systeem te vinden om het deeg in de zakken te spuiten. Maar het is ons uiteindelijk toch gelukt.”

En de waarschuwing luidt…

Niet alleen de inhoud, maar ook de speelse “waarschuwingen” op de baxters maken je meteen aan het lachen. “Deze notenpasta bevordert een zoeter gemoed en de verspreiding van het Chocovirus. Het frequente gebruik ervan zonder voorschrift wordt aanbevolen. Houd het binnen het bereik van kinderen.”

Een pakje van twee Baxters en een voetstuk kost 25 euro. Chocolatier Dumon heeft Dumon winkels in Torhout, Kortrijk en Brugge.